Bielo-čierny koncert pod nitrianskym nebom pre milovníkov klavírnej hudby už 12. augusta!

Bielo-čierny koncert pod nitrianskym nebom pre milovníkov klavírnej hudby už 12. augusta!

Hodnotný umelecký zážitok i užitočné informácie. To všetko vám 12. augusta o 18,00 ponúkne na Pešej zóne v Nitre Bielo-čierny koncert pod nitrianskym nebom.

Úžasný koncert dua klaviristu a huslistky môžete zažiť aj na vašej akcii.

Prečo práve Bielo-čierny koncert?

Pretože nič nie je čierno-biele. :)

A tiež preto, že celým večerom sa bude niesť zvuk toho azda najkrajšieho hudobného nástroja, klavíra.

Bielo-čierny koncert pod nitrianskym nebom, plagát

Na svoje si prídu milovníci viacerých hudobných žánrov

Zahrajú a zaspievajú:

VICTORIA LINNEN & PETER ZBRANEK, DUO PV ACOUSTIC

Historicky prvý spoločný koncert nitrianskeho klaviristu Petra Zbranka a talentovanej huslistky Victorie Linnen. V ich podaní zaznejú klavírno-husľové verzie svetových hitov, ktoré navodia zimomriavky, no i vyzvú do tanca. Napríklad aj táto:


Prečítajte si tiež: Pianista Peter Zbranek predstavuje novinku Sviatočné piano!

VIERA PETROVČINOVÁ

Okúzľujúce spojenie klavíra a spevu prinesie koncert Viery Petrovčinovej, absolventky košického konzervatória i Prešovskej univerzity. Zahrá a zaspieva popové piesne z vlastnej autorskej tvorby, ktoré si vás doslova podmania.


KRISTÍNA IRIS SNOPKOVÁ

Fanúšikovia muzikálov si prídu na svoje na koncerte Kristíny Iris Snopkovej, víťazky ocenenia garanta Muzikálovej akadémie Bratislava. V klavírnom sprievode zaspieva piesne z tých najslávnejších muzikálov, ako sú Neberte nám princeznú, Kleopatra, František z Assisi a ďalšie.

ONDREJ ROSÍK

Jeho hlas možno poznáte z vĺn Rádia Lumen. Moderátor Ondrej Rosík je však okrem toho i talentovaným pianistom, o čom sa budete môcť presvedčiť pri počúvaní jeho jedinečného klavírneho koncertu.

V prestávkach edukačné workshopy

Tešiť sa tiež môžete aj na interaktívne workshopy. V prestávkach medzi koncertmi vás nimi budú sprevádzať Zuzana Hrebičíková a Marek Hlina, herci Divadla Zrakáč, ktoré pôsobí na doskách Modrého salónu SND v Bratislave. Vyskúšate si, ako reagovať pri stretnutí s človekom so zrakovým postihnutím, ako mu (ne)pomôcť správnym sprevádzaním, komunikáciou a mnoho ďalších zaujímavých vecí, ktoré ste vždy chceli vedieť, no hanbili ste sa na ne opýtať.


O hovorené slovo, zahŕňajúce moderovanie večera, krátke rozhovory s účinkujúcimi, ako aj rekapituláciu trasy spojov, ktorými sa na koncert dostavili, sa postará Michal Herceg, redaktor RTVS.

Dôležité organizačné pokyny

V stup na koncert je voľný. Prosíme však všetkých návštevníkov , aby rešpektovali pandemické opatrenia RÚVZ v Nitre, ktoré budú podľa kultúrneho semafora aktuálne v platnosti v čase konania podujatia. Zverejníme ich vo Facebookovej udalosti podujatia neskôr.

Pri vstupe na podujatie NIE JE potrebné preukazovať sa negatívnym testom či potvrdením o očkovaní alebo o prekonaní COVID-19.

Boli by sme veľmi radi, keby ste využili možnosť zúčastniť sa koncertu osobne. Pokiaľ vám to však situácia neumožní, pripravujeme pre vás aj online stream, ktorý budete môcť sledovať na Facebooku v pohodlí vášho domova.

Tešíme sa na vás!

Projekt podporili

Bielo-čierny koncert pod nitrianskym nebom podporili Ministerstvo kultúry SR, mesto Nitra, Nadácia ZSE a SOZA

ĎAKUJEME!




Páčil sa vám článok? Možno zaujme aj vašich priateľov. Zdieľajte ho s nimi na Facebooku.