Originálny svadobný dar: TOP 5 úžasných tipov a nápadov, čo kúpiť novomanželom!

Originálny svadobný dar: TOP 5 úžasných tipov a nápadov, čo kúpiť novomanželom!

Jedna z prvých myšlienok, ktorá človeku napadne po obdŕžaní pozvánky na svadbu, znie: Aký svadobný dar šťastnej dvojici venujem? Obálka s peniazmi je osvedčená klasika, no i tú je vhodné obohatiť aspoň malou pozornosťou. Ak ste svadobným hosťom a dochádzajú vám nápady, čo mladomanželom darovať, môžete sa inšpirovať nasledujúcimi skvelými tipmi na originálny dar na svadbu, ktoré ich zaručene potešia.

Výnimočný a originálny zážitok? Darujte vystúpenie klaviristu.

1. Štedrosť a originalita sa nevylučujú

Finančná injekcia je bez debát tým najúčelnejším svadobným darom, ktorý má vrátiť náklady na svadbu a pomôcť pri prvých krokoch spoločného života. Peniaze založené v obálke či v svadobnej pohľadnici sú najčastejšou možnosťou, ako bankovky darovať. Ani zďaleka však nie jedinou. Počuli ste už o origami? Staré japonské umenie v skladaní papiera už využilo mnoho svadobčanov, ktorí takto originálne poskladanými peniazmi doslova ohúrili. Iní zase kúpili „pirátsku“ truhlicu, ktorú naplnili 50-centovkami či 1-eurovými mincami. Možností, ako takto prekvapiť nevestu a ženícha, je naozaj neúrekom.

Ako darovať peniaze

2. Darujte vystúpenie pianistu

Keďže ja sám som bol viackrát svadobným darom od družičiek, priateľov i známych, viem, že vystúpenie pianistu či živá hudba vo všeobecnosti je silne emocionálnym spojením zážitku, prekvapenia a originality v jednom. Pri pohľade na dojaté výrazy tancujúcich zaľúbencov a hostí som vždy nesmierne rád, že práve ja mám tú česť byť pri vytváraní takýchto neopakovateľných životných okamihov. Darmo, hudba je rečou, ktorej rozumie každý, súhlasíte?

Moje vystúpenie si ako dar na svadbu môžete rezervovať tu. Viac o tom, kde všade moja klavírna hudba môže zaznieť, sa dozviete tu: Pianista na svadbu: Živá hudba, ktorá vás chytí za srdce.


3. Stavte na zážitok

Šťastie a radosť sa nedajú kúpiť, no dajú sa nájsť a zažiť. Ak viete, že mladomanželia nachádzajú to pravé potešenie v zážitkoch namiesto hmotných vecí, toto je tá správna cesta. Medzi najčastejšie dary na svadbu spadajúce do tejto kategórie patrí let balónom, romantický víkendový pobyt alebo prekvapenie vo forme ohňostroja priamo počas svadobnej hostiny. Pre akčnejšie páry prichádza do úvahy i tandemový zoskok či bungee jumping vo vzájomnom objatí.

Dar na svadbu v podobe zážitku

4. Potešte unikátnym obrazom

Fotografie majú výnimočnú moc zachytiť jedinečný moment, ktorý pri pohľade na ne zažívame znova a znova. Pri výbere svadobného daru však nezostávajte pri úplnej jednoduchosti v podobe vytlačenej fotky. Vyhľadajte radšej služby karikaturistu alebo dajte vyrobiť veľkú fotomozaiku zo spoločných záberov novomanželov. Originálny svadobný obraz dvojice v jedinečnom prevedení bude nádhernou spomienkou na svadbu ako takú, ale zároveň i na toho, kto unikátny obraz daroval. Nebol by to skvelý pocit?

Obraz ako svadobný dar

5. Venujte špeciálnu maličkosť

Malá pozornosť je perfektným doplnkom, ktorý vyzdvihne i zaužívanú obálku s peniazmi. Môžete si vybrať z nekonečných darčekových predmetov vyrobených pre zaľúbené páry alebo dať priestor vlastnej kreativite a čo-to vyrobiť či dať „kustomizovať“. Môže to byť fľaša kvalitného vína, na ktorú vymyslíte špeciálnu etiketu s menami mladomanželov. Tú si manželia väčšinou nechajú a otvoria pri oslave výročia ich diamantovej či zlatej svadby. Ešte jednoduchším riešením pre takýto svadobný dar sú párové hrnčeky a vankúše s nápismi „Mr. & Mrs.“, ktoré sa dajú kúpiť takmer všade. Vždy, i tým najmenším detailom ukážete, že vám záleží na tom, aby ste svadobnú dvojicu naozaj potešili.

Originálny dar na svadbu

Zdroj obrázkov: pixabay.com, pexels.com

Tip na záver

Vymyslieť originálny svadobný dar nemusí byť jednoduchou úlohou. Verím preto, že tipy a nápady v tomto článku boli pre vás zaujímavou inšpiráciou. Ideálne je, ak mladomanželskú dvojicu už trochu poznáte. Mali by ste tak mať aspoň približnú predstavu o tom, aký dar by ich najviac potešil. Pokiaľ tomu tak nie je, spýtať sa priamo ženícha a nevesty môže byť tou správnou cestou. Mladomanželov síce na svadbe neprekvapíte, no budete mať aspoň istotu, že im venujete to, po čom sami túžia.

Ako darovať vystúpenie klaviristu?

Som svadobný pianista Peter Zbranek a už viac ako tri roky sprevádzam výnimočné životné okamihy mladomanželských párov na celom Slovensku. Tóny môjho klavíra znejú na svadobných obradoch aj pri hostinách, na počúvanie aj do spevu a tanca. Ak vás z môjho článku oslovila práve možnosť darovať novomanželom nevšedný romantický zážitok, bude mi cťou prispieť svojou troškou k veľkému prekvapeniu, ktoré pre nich prichystáte. Navyše, okrem sólového klavírneho sprievodu k sebe môžem prizvať aj huslistku Victoriu Linnen a vytvoriť krásne okamihy ako klavírno-husľové duo PV Acoustic. Ozvite sa mi ale, prosím, čo najskôr, pretože obsadené termíny v mojom kalendári postupne pribúdajú.




Páčil sa vám článok? Možno zaujme aj vašich priateľov. Zdieľajte ho s nimi na Facebooku.