Hry na vianočný večierok: TOP 7 tipov na aktivity, ktoré vytvoria skvelú zábavu!

Hry na vianočný večierok: TOP 7 tipov na aktivity, ktoré vytvoria skvelú zábavu!

Firemný vianočný večierok. Udalosť, na ktorej sa zídu kolegovia, aby spoločne oslávili príchod najkrajších sviatkov v roku. Darčeky, chutné jedlo, varené víno a príjemná hudba nepochybne navodia tú pravú sviatočnú atmosféru. Ak však chcete do týchto chvíľ vniesť aj trochu súťaživosti, zaraďte do programu zopár vianočných hier. Tieto aktivity pomôžu utužiť vzťahy v kolektíve a postarajú sa neraz aj o poriadnu dávku zábavy. V tomto článku vám prinášam nápady na skvelé hry na vianočný večierok, s ktorými bude váš event plný radosti a smiechu.

Hra na klavíri na vianočnom večierku? Zážitok, na aký sa nezabúda.

1. Tajný Santa

Azda najobľúbenejšou hrou na vianočný večierok je Tajný Santa. Každý účastník tejto aktivity si vyžrebuje meno osoby, ktorej má darovať darček v určitej cenovej relácii. Po celú dobu hry jej meno nezverejní. Na firemný vianočný večierok každý prinesie svoj darček a umiestni ho pod vianočný stromček alebo na iné miesto určené pre túto hru. Pri rozbaľovaní sa účastníci postupne striedajú a odhaľujú, komu darovali darček, čo prináša veľa vzrušenia a radosti. Cieľom tejto vianočnej hry je prekvapiť kolegov a zlepšiť vzťahy medzi zúčastnenými.

Vianočná hra Tajný santa

Vianočná hra, ktorá bude zážitkom

Poznáte hru, ktorá na vašom vianočnom večierku vykúzli úsmev na každej tvári? Je ňou hra na klavíri, ktorej sa už dlhé roky s láskou venujem. Som eventový pianista Peter Zbranek a mojou náplňou práce je prinášať ľuďom radosť nádhernou klavírnou hudbou. Rád sa svojimi tónmi prídem postarať o výnimočný zážitok aj pre vás. Známymi vianočnými skladbami vyčarím prekrásnu sviatočnú atmosféru počas večere, po nej vašich zamestnancov a kolegov rozospievam a roztancujem tak, že nebudete chcieť, aby sa tá skvelá zábava skončila. Môj decembrový kalendár býva zvyčajne veľmi skoro plný, rezervujte si svoj termín radšej už dnes.

V nasledujúcom videu si môžete pozrieť zostrih tých najkrajších vianočných piesní v mojom prevedení.


A tu zasa ďalšie krásne skladby vo verzii klavír + husle spolu s huslistkou Victoriou Linnen.


Prečítajte si o tom niečo viac: PIANOce: Živá hudba na váš vianočný večierok

2. Vianočný kvíz

Aktivita, ktorá otestuje vedomosti vašich hostí o vianočných tradíciách, histórii a kultúre. Ak ju zaradíte do programu vášho vianočného večierka, o skvelú zábavu budete mať postarané. Pripravte otázky, ktoré zahŕňajú všetko od tradičných príbehov o Vianociach až po známe vianočné filmy a pesničky. Rozhodnite sa, či budú hráči hrať samostatne alebo v tímoch. Stanovte pravidlá kvízu vrátane toho, koľko času majú hráči na odpoveď, aké sú body za správne odpovede či tresty v prípade nesprávnych odpovedí. Po skončení hry sa spočítajú body a vyhlási víťazné družstvo, ktorému sa rozdajú ceny. Takéto súťaže podnietia hostí k spolupráci a vášmu večierku dodajú vzdelávací rozmer. Inšpiráciu na kvízové otázky môžete načerpať z tohto videa.


3. Vianočné stolové hry

Podľa záujmov a preferencií hostí môžete vytvoriť párty stôl s rôznymi spoločenskými hrami, ako sú napríklad vianočný šach, bingo, scrabble alebo monopoly. Pre zábavu a sviatočný nádych noste počas týchto hier vianočné oblečenie alebo doplnky, napríklad vianočné čapice, rukavice či šperky. V šachu sa zasa môžu použiť vianočné postavičky namiesto klasických, v bingu vianočné ozdoby namiesto žetónov. Vianočná hudba, ozdobený stôl a dekorácie taktiež prispejú k uvoľnenej sviatočnej atmosfére vášho firemného večierku.

Vianočné stolové hry

4. Kartový turnaj

Pripravte v rámci programu na vianočnom večierku turnaj v kartových hrách ako poker, blackjack alebo uno a pridajte doň sviatočný nádych použitím špeciálnych kariet či motívov. V pokri môžete napríklad namiesto tradičných symbolov (srdce, pika, kára, trefa) využiť obrázky vianočných stromčekov, darčekov, svetielok a pod. Namiesto peňazí môžete do hry staviť vianočné cukríky alebo iné drobnosti. Hráč, ktorý v blackjacku dosiahne dvojicu rovnakých motívov (napríklad dvojicu Santa Clausa), zase môže získať špeciálny bonus alebo cenu. Môžete si tiež zvoliť krupiéra, ktorý sa oblečie do kostýmu Santa Clausa a bude rozdávať karty, čo do hry pridá ešte viac zábavy.

Vianočný kartový turnaj

Chcete vašu vianočnú párty obohatiť aj o ďalšie originálne aktivity? Prečítajte si o TOP 5 tipoch na program na vianočný večierok, ktoré zaručene zaujmú!

5. Vianočné šarády

Veľmi obľúbená hra na vianočný večierok, ktorá môže mať rôzne pravidlá a môže byť upravená podľa vkusu a priania účastníkov. Súťažiaci sa väčšinou rozdelia do tímov, pričom každé družstvo má svojho kapitána. Organizátor hry povie kapitánovi slovo, postavu, film alebo určitý pojem súvisiaci s Vianocami a ten má za úlohu ho predviesť pomocou slov, giest alebo nákresu na tabuli. Počas časového limitu 1 - 2 minúty sa jeho tím pokúša uhádnuť, čo ukazuje. Môžete hádať určený počet kôl alebo do stanoveného bodového limitu. Po ukončení hry sa sčíta počet bodov a víťazný tím získava cenu. Hráči musia byť rýchli a kreatívni, čo prináša veľa smiechu a vzrušenia. Pozrite si vo videu, ako sa hrajú vianočné šarády, a inšpirujte sa slovami, ktoré môžete použiť aj na vašom firemnom večierku.


6. Súťaž vianočných dobrôt

Obohaťte program vášho vianočného večierka zábavnou aktivitou, ktorá je zároveň skvelou príležitosťou pre zdieľanie rodinných receptov. Súťažiaci prinesú svoje vianočné koláče a pečivo - medovníčky, vanilkové rožky, linecké koláčiky a môžu sa zapojiť do súťaže, či už individuálne alebo v skupinách. Väčšinou býva zvolená porota, ktorá bodovo hodnotí vzhľad, chuť, vôňu a kreativitu dezertov. Na konci sa vyhlásia víťazi hry v kategóriách ako napríklad najlepšia chuť, najkrajší vzhľad, najkreatívnejší dezert a podobne.

Súťaž vianočných dobrôt

7. Vianočná tombola

Medzi tipmi na vianočné hry nesmie chýbať ani tombola, ktorú nájdete azda na každom mikulášskom či vianočnom večierku. Vašim hosťom ponúka výbornú príležitosť vyhrať rôzne ceny alebo darčeky. Hráči si kupujú lístky s číslami a počas večera sa žrebujú z urny výhercovia jednotlivých cien. Tými môžu byť napríklad darčekové koše, sladkosti, vianočné ozdoby, ale aj elektronika, kozmetika či darčekové poukazy. Výnosy sú často venované na charitatívne účely. Tombola je aktivitou, ktorá pridá do vianočnej párty zábavu a napätie a súčasne pomôže dobrej veci.

Vianočná tombola

Vianočné hry môžu spraviť váš firemný večierok zábavným a nezabudnuteľným. Vyberte si tie, ktoré sa najviac hodia k vašej skupine hostí, a uistite sa, že budete mať pripravené aj ceny pre víťazov. Nechajte svoj vianočný večierok zažiariť radosťou a zábavou, na ktorú budú hostia ešte dlho spomínať.

Som klavirista Peter Zbranek a svojou hrou vytvorím na vašej vianočnej akcii nádhernú sviatočnú atmosféru. Vychutnať si môžete buď moje sólové live piano vystúpenie, alebo spoločný koncert dua PV Acoustic s huslistkou Victoriou Linnen. V mojom pestrom repertoári nájdete najznámejšie koledy, skladby z tých najkrajších vianočných rozprávok či covery svetoznámych zimných hitov. Ba čo viac, ak si budete chcieť zaspievať a zatancovať, bohatá zásoba piesní na ľudovú nôtu či SK & CZ hitov v mojom prevedení rozprúdi na vašej párty neviazanú veselicu. Nech sa už váš vianočný večierok koná v Bratislave, Trnave, Banskej Bystrici či Košiciach, so svojim klavírom rád zavítam všade. Rezervujte si svoj termín však radšej čo najskôr, pretože v decembri každoročne evidujem veľký záujem o moje vystúpenia. Váš dátum tak už neskôr nemusím mať voľný.

Prajem Vám šťastné a veselé Vianoce!




Páčil sa vám článok? Možno zaujme aj vašich priateľov. Zdieľajte ho s nimi na Facebooku.