Podporte občianske združenie Pianistan 2 % zo svojich daní

Podporte občianske združenie Pianistan 2 % zo svojich daní

Venujte nám, prosím, svoje 2%, podporte tak naše aktivity a pomôžte nám vytvárať lepší svet pre ľudí so zrakovým postihnutím.

V čom nám môžete pomôcť?

Milí priatelia. Mnohí určite viete, že pod hlavičkou OZ Pianistan sme vlani zorganizovali už tretí ročník hudobno-edukačnej akcie „Bielo-čierny koncert pod nitrianskym nebom“. Ide o spojenie umelcov (hudobníkov, moderátorov a lektorov) so zrakovým postihnutím zo Slovenska a Čiech. Hudobný zážitok je obohatený o edukačnú časť, súčasťou ktorej sú väčšinou interaktívne workshopy pre divákov, zamerané na pomoc ľuďom so zrakovým postihnutím – správne techniky sprevádzania, ako (ne)komunikovať a podobne. Vstup na podujatie bol po všetky roky bezplatný a v tomto duchu by sme radi pokračovali aj naďalej. Naše aktivity plánujeme navyše rozšíriť aj o sériu vianočných koncertov na slovenských zámkoch, z ktorej by sa mohla stať pekná tradícia. A aj vy nám v tom môžete pomôcť.

Ako nás môžete podporiť

V mene OZ Pianistan vás chceme poprosiť o podporu prostredníctvom 2 % z vašich daní, ktoré nám pomôžu nielen zviditeľniť talentovaných umelcov so zdravotným postihnutím, ale i zvyšovať povedomie širokej verejnosti o potrebách nevidiacich a slabozrakých ľudí. Ak sa rozhodnete podporiť nás, nižšie nájdete stručný postup ako na to:

Ak ste zamestnanec:

1. Najneskôr do 15.2.2024 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň a následne o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane.

• Tlačivo „Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov“ si môžete stiahnuť TU.

2. Vyplňte formulár Vyhlásenie s nasledujúcimi údajmi o prijímateľovi 2 % z dane:

- Názov: Pianistan

- IČO: 53679253

- Tlačivo „Vyhlásenie“ pre zamestnancov si môžete stiahnuť TU.

3. Do 30.04.2024 obe tieto tlačivá doručte na daňový úrad podľa miesta vášho trvalého bydliska.

- - Tlačivá „Potvrdenie“ a „Vyhlásenie“ nájdete na vyplnenie aj online na tomto odkaze (web Finančnej správy).

Ak ste dobrovoľník:

Ak chcete poukázať 3 % z dane (iba dobrovoľníci), povinnou prílohou k Vyhláseniu a Potvrdeniu o zaplatení dane (viď tlačivá vyššie) je aj Potvrdenie o odpracovaní minimálne 40 hodín dobrovoľníckej činnosti v roku 2023. Toto Potvrdenie môže vystaviť buď tzv. Vysielajúca organizácia (teda organizácia, ktorá dobrovoľníka vysiela na výkon dobrovoľníckej práce) alebo tzv. Prijímateľ (t.j. ten, v prospech koho dobrovoľník aktivity vykonával).

Ak ste FO alebo PO, ktorá si daňové priznanie podáva sama:

Fyzické a právnické osoby, ktoré si podávajú daňové priznanie samy, ho musia aj s povinnými prílohami podať elektronicky do 31.3.2024. Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane je už súčasťou formulára daňového priznania, preto je potrebné priamo do tohto formulára vypísať tieto údaje o prijímateľovi 2 % z daní:

- Názov: Pianistan

- IČO: 53679253

Ďakujeme!

Pozrite si videá z našich koncertov




Páčil sa vám článok? Možno zaujme aj vašich priateľov. Zdieľajte ho s nimi na Facebooku.