Sprievodný program na ples: 5 úžasných tipov a nápadov, ktoré zabavia všetkých účastníkov!

Sprievodný program na ples: 5 úžasných tipov a nápadov, ktoré zabavia všetkých účastníkov!

Ples je jednou z najočakávanejších spoločenských udalostí roka. Je to príležitosť, kedy si môžeme obliecť elegantné kostýmy, zabaviť sa, zatancovať a stráviť príjemné chvíle s priateľmi. Aby si vaši hostia tento magický večer vychutnali naozaj naplno, je dôležité mať pripravený skvelý sprievodný program. V tomto článku vám prinášam hneď 5 nápadov na atraktívny a pútavý program na ples, ktorý zabaví a zaujme všetkých zúčastnených.

1. Klavirista

Živá hudba je kľúčovým prvkom každého úspešného eventu. Ani ples nie je výnimkou. Dodajte vášmu večeru tú pravú iskru vystúpením klaviristu. Piano je totiž nielen elegantný, ale aj veľmi všestranný hudobný nástroj. V klavírnej verzii znie skvele tak klasika, ako aj filmové piesne, ľudové skladby či moderné hity. Skrátka, na to svoje si príde naozaj každý.

Spôsobov, akými môžete pianistu na plese zakomponovať do vášho sprievodného programu, je pritom hneď niekoľko. Jemné Tóny môžu uvítať hostí už pri vstupe do sály, dotvoriť atmosféru pri podávaní občerstvenia či pohári vína alebo vyplniť prestávky medzi koncertmi kapiel. Veselšie melódie zasa všetkých zúčastnených vyzvú do spevu i tanca a naladia ich na tú správnu nôtu. A to stále nie je všetko. Impozantná live piano show totiž môže byť aj jedným z hlavných bodov vášho galaprogramu!

Som profesionálny eventový klavirista a bude mi cťou vytvoriť na vašom plese nezabudnuteľný umelecký zážitok, a to či už svojim sólovým vystúpením, alebo spolu s huslistkou Victoriou Linnen ako hudobné duo PV Acoustic. Rezervujte si svoj termín už dnes a presvedčte sa sami.

Ako to vyzerá, keď spolu s Victoriou rozprúdime skvelú zábavu, si pozrite v tomto videu z koncertu v Nitre.


Prečítajte si o tom viac: Živá hudba na ples: Klavirista Peter Zbranek

2. Tanečné súťaže a hry

Pre vytvorenie skvelej zábavy zaraďte do sprievodného programu na vašom plese zaujímavé tanečné aktivity. Môžete usporiadať napríklad súťaž o najlepší tanečný pár, v ktorej bude hodnotená synchronizácia, elegancia a interakcia medzi partnermi. Hostia tak budú mať možnosť predviesť obecenstvu svoje tanečné schopnosti a kreácie.

Pozrite si napríklad tento krásny párový tanec stredoškolákov z Maďarska.


Dbajte tiež na to, aby počas večera zazneli rôzne hudobné žánre, ako tango, valčík, swing, samba či moderná hudba. Vďaka tejto rozmanitosti bude váš ples nepochybne zaujímavý a zábavný, pretože každý z hostí dostane možnosť tancovať na piesne podľa svojho obľúbeného štýlu. Môžete tiež zorganizovať krátke lekcie tanca, aby sa návštevníci naučili základné kroky a cítili sa tak na parkete omnoho komfortnejšie.

Ples môže byť tiež skvelou príležitosťou pre rôzne hry, ktoré zapoja hostí do diania a pridajú do večera dávku interaktivity. Nápady na skvelé plesové hry a ich detailnejší popis vám prinášam v samostatnom článku.

Tanečná súťaž

3. Prekvapenie a špeciálne vystúpenia

Pripravte pre návštevníkov niekoľko prekvapení či špeciálnych show a urobte tak váš večer ešte zaujímavejším. Ples je predovšetkým o tanci, preto by na ňom nemali chýbať tanečné vystúpenia. Oslovte profesionálnu tanečnú skupinu alebo študentov tanečnej školy, aby prišli ukázať svoje majstrovstvo. Môžete taktiež pozvať aj akrobatických umelcov či známe osobnosti. Tí na plese predvedú svoje umenie a ohúria všetkých zúčastnených.

Krásne tanečné vystúpenie na pieseň Mamma Mia si na svojom plese pripravili aj študenti tejto strednej školy.


Okrem tanca môžete svoj sprievodný program spestriť hudobnými koncertmi. Rezervujte si živú kapelu, sólového speváka alebo už spomínaného klaviristu, ktorý svojou hrou spríjemní atmosféru večera. Takéto prekvapenia budú nezabudnuteľným zážitkom pre všetkých zúčastnených.

Prekvapenie a špeciálne vystúpenia

4. Tombola alebo charitatívna aukcia

Požiadajte miestne podniky a sponzorov o ceny a zorganizujte na plese losovanie alebo aukciu. Tombola býva zvyčajne spustená už na začiatku podujatia, kedy si účastníci môžu zakúpiť svoje lístky. Organizátori následne v priebehu večera losujú víťazné čísla a oznamujú výhercov, ktorí si odnášajú atraktívne ceny. Tombola vrcholí záverečným žrebovaním o najcennejšiu odmenu. Výťažok môže byť použitý na podporu vybranej charitatívnej organizácie. Takto sa váš ples stane nielen príležitosťou pre skvelú zábavu, ale aj prostriedkom pomoci tým, ktorí to potrebujú.

Na charitatívnej aukcii sa zasa dražia veci darované sponzormi, umelecké diela, zážitky alebo osobné predmety známych osobností. Ten, kto ponúkne za položku najvyššiu sumu, vyhráva.

Tombola a charitatívna aukcia

Prečítajte si tiež: Program na vianočný večierok: 5 skvelých tipov, ktoré zaujmú!

5. Fotokútik a pamätné fotografie

Fotokútik umožní vašim hosťom zachytiť spomienky na tento úžasný večer. Pripravte rôzne vtipné rekvizity, ako sú parochne, okuliare či klobúky a nechajte návštevníkov vytvoriť si zábavné a neformálne snímky. Môžete si tiež najať profesionálneho fotografa, ktorý zveční špeciálne okamihy. Pamätné fotografie budú pre všetkých účastníkov milou pripomienkou aj po skončení plesu.

Fotokútik

Program na plese by mal vašim hosťom poskytnúť príležitosť k tancu, zábave a vzájomnej interakcii. Dúfam, že tento článok vám pri plánovaní vašej akcie roka pomohol a bol pre vás výbornou inšpiráciou.

Som klavirista Peter Zbranek a svojim vystúpením rád prispejem k úžasnej atmosfére vášho plesu. Zažiť môžete či už moju sólovú live piano show, ale aj dokonalú kombináciu klavírneho majstrovstva a husľového pôvabu v podaní dua PV Acoustic s huslistkou Victoriou Linnen. Prezrite si môj repertoár, vypočujte si ukážky mojej hudby, prečítajte si recenzie od mnohých spokojných klientov. Ozvite sa mi však radšej čo najskôr. Budete tak mať väčšiu šancu, že váš termín v mojom harmonograme vystúpení ešte nebude obsadený. Teším sa na našu spoluprácu!





Páčil sa vám článok? Možno zaujme aj vašich priateľov. Zdieľajte ho s nimi na Facebooku.