České piesne na prvý svadobný tanec: TOP 10 skladieb, pri ktorých bude tento okamih nezabudnuteľný!

České piesne na prvý svadobný tanec: TOP 10 skladieb, pri ktorých bude tento okamih nezabudnuteľný!

Jedným z najromantickejších momentov vášho svadobného dňa bude nepochybne prvý novomanželský tanec. Výber tej správnej piesne pre tento výnimočný okamih je tak veľmi dôležitý, pretože môže ešte viac podčiarknuť jeho kúzlo. Obzvlášť vtedy, keď textu skladby bude rozumieť úplne každý. Dnes som sa pozrel na to, aké krásne piesne pre prvý svadobný tanec ponúka česká hudobná scéna. Poviem vám, že ich bolo naozaj veľa a vybrať z nich 10 bolo skutočne náročnou úlohou. Posúďte sami, ako sa mi to podarilo.

Zažite prvý tanec v objatí nádherných tónov klavíra. Zážitok, na aký sa nezabúda.

1. Petra Janů – Už nejsem volná

Emotívna skladba od Petry Janů, Už nejsem volná, ktorou výber českých piesní otvárame, môže vášmu prvému svadobnému tancu dodať intímnu atmosféru. Jej text, “Už nejsem volná a ty nejsi sám. Už celou mě vážně máš, jako já tebe mám.“, sa dokonale hodí pre tento výnimočný moment. Skladba je prerábkou zahraničnej piesne od Jennifer Rush, The power of love, ktorá sa stala hitom v mnohých krajinách a získala pozornosť miliónov poslucháčov po celom svete.


Prečítajte si: Piesne na svadbu: Unikátny zoznam TOP 100 pesničiek pre váš deň D!

Kým sa pozrieme na ďalšie české piesne

Predtým, než si predstavíme ďalšie krásne české piesne na prvý svadobný tanec, dovoľte, aby som sa predstavil ja vám. Som svadobný pianista Peter Zbranek a mojim poslaním je prinášať ľuďom radosť a nádherné emócie. Rád vás budem hrou na klavíri sprevádzať na vašej svadbe, a to či už pri prvom tanci, ale aj v priebehu welcome drinku, sobášneho obradu, gratulácií a svadobnej večere. V mojom pestrom repertoári si môžete vypočuť nielen krásne české a slovenské piesne, ale aj filmovú hudbu a covery svetoznámych hitov. Rezervujte si svoj termín už dnes, aby ste mali istotu, že bude ešte voľný.

Prečítajte si o tom viac:Pianista na svadbu: Nádherná živá hudba na obrad a svadobnú hostinu


2. Petra Černocká – Svatební

Skladba Svatební od Petry Černockej je jednou z klasík českej svadobnej hudby. Vyjadruje pocit radosti a šťastia spojeného s výnimočným okamihom v živote dvoch ľudí, ktorí sa rozhodli spečatiť svoju lásku a oddanosť a vstúpiť do manželstva. Pieseň s príjemnou melódiou a romantickým nádychom je tak vhodná nielen na prvý svadobný tanec, ale aj pre ostatné okamihy vášho veľkého dňa.


3. Lucie Bílá & Petr Hapka - Dívám se, dívám

Jednou z ďalších nádherných českých piesní pre novomanželský tanec je skladba Dívám se, dívám, ktorá je duetom speváčky Lucie Bílej a renomovaného skladateľa a producenta Petra Hapku. Jej text hovorí o láske, túžbe a hľadaní významu v živote. Ide o emotívnu pieseň s klavírnym základom, ktorá postupne naberá na intenzite a vyvrcholí do silného refrénu, vďaka čomu sa určite dotkne sŕdc všetkých zúčastnených.


4. Karel Gott – Když muž se ženou snídá

Vo výbere českých piesní na prvý svadobný tanec nemôže chýbať ani božský Karel Gott. Jeho klasika plná šarmu, Když muž se ženou snídá, vyšla v roku 1977 a je jednou z najznámejších a najúspešnejších pesničiek tohto legendárneho speváka. Text skladby vyjadruje lásku a oddanosť a hovorí o jednoduchých každodenných chvíľach spoločného života muža a ženy, ktoré sú plné radosti a šťastia.


5. Tomáš Klus - Navěky

Český spevák Tomáš Klus je známy svojimi poetickými piesňami. Ani skladba Navěky nie je výnimkou. Jej romantický a citlivý text opisuje túžbu po trvalom spojení a láske s niekým, koho milujete. Pesnička vyšla v roku 2011 na Klusovom albume s názvom Cesta do záhu(d)by. Medzi poslucháčmi je veľmi populárna a obľúbená, vďaka čomu môže na svadbe osloviť širšie publikum a vytvoriť tak počas vášho prvého tanca príjemnú atmosféru.


Skladbu nájdete aj v tomto rebríčku TOP 20 najžiadanejších piesní na prvý svadobný tanec.

6. Janek Ledecký – Pěkná, pěkná, pěkná

Pěkná, pěkná, pěkná od Janka Ledeckého je veselá a rytmická skladba, ktorá môže byť neobvyklou, ale zábavnou voľbou pre prvý svadobný tanec. Pieseň sa nesie v príjemnom tempe a optimistickej atmosfére, čo tomuto momentu môže pridať ľahký a neformálny nádych radosti. Vypočujte si ju teraz aj vy a presvedčte sa o tom sami.


7. Jan a František Nedvědovi – Valčíček

Ak hľadáte valčík, stavte na Jana a Františka Nedvědovcov. Veď ich pieseň Valčíček má tento obľúbený rytmus už v samotnom názve. Skladba je ladená do tónov folku a vďaka melodickému spevu a dojímavému textu je ideálnou voľbou pre sprievod vášho prvého svadobného tanca. Atmosféra, ktorú vytvorí, zanechá nezabudnuteľné spomienky na tento dôležitý okamih.


Pieseň nechýba ani v tomto zozname 80 valčíkov na prvý svadobný tanec.

8. Lucie Vondráčková – Láska na 100 let

Známa česká speváčka Lucie Vondráčková vnesie touto piesňou do vašich prvých tanečných chvíľ nádych sladkej nostalgie. Spieva v nej o tom, ako by chcela prežiť lásku na 100 rokov a zdieľať s milovaným človekom všetky radosti a strasti. To z tohto songu robí skladbu, ktorá je na novomanželský tanec mimoriadne vhodná. Veď po čom inom môže túžiť v svoj svadobný deň každá nevesta?


9. Mandrage – Šrouby a matice

V prípade, že pre svoj prvý tanec hľadáte niečo netradičné, zvoľte skladbu Šrouby a matice od českej rockovej skupiny Mandrage. Jej text poukazuje na viaceré veci, ktoré z lásky robí jeden partner tomu druhému. Vďaka tomu je táto pieseň veľmi hravá a emotívna. Navyše, ak preferujete aktívnejší tanec, mohla by vám k nemu poskytnúť ideálny rytmus.


Prečítajte si aj tento výber TOP 10 rockových piesní na prvý svadobný tanec.

10. Wanastowi Vjecy - Otevřená zlomenina srdečního svalu

Skladba Otevřená zlomenina srdečního svalu môže byť zaujímavým výberom pre tých novomanželov, ktorí chcú vniesť do svojich prvých tanečných krokov trochu rockového nádychu. Vyjadruje vášnivú a intenzívnu lásku a dotýka sa hlbokých citov, ktoré rezonujú v živote manželského páru. Ak si želáte, aby bol váš prvý tanec plný emócií, táto česká pieseň je pre vás tá pravá.


Tak, a sme na konci. Predstavil som vám 10 krásnych českých piesní pre prvý svadobný tanec. Či už sa napokon rozhodnete pre niektorú z nich, alebo si vyberiete úplne inú skladbu, dôležité je, aby šlo o pieseň, ktorá rezonuje s vašim srdcom a na vašej svadbe vytvorí nezabudnuteľné okamihy.

Som svadobný klavirista a rád prídem so svojim pianom spríjemniť atmosféru nielen v priebehu prvého novomanželského tanca, ale aj počas ostatných dôležitých okamihov vášho veľkého dňa. Svojou hrou sa postarám o výnimočný zážitok pre všetkých zúčastnených. Navyše, ak sa vám klavirista ako sólo hudobník javí málo, s radosťou prídem v sprievode huslistky Victorie Linnen, s ktorou tvoríme klavírno-husľové duo PV Acoustic. Prečítajte si, čo o mojom vystúpení napísali nevesty, ktorým som už hral, vypočujte si ukážky mojej tvorby a prezrite si môj repertoár. Ak v ňom nenájdete skladbu, ktorú by ste si priali na vašej svadbe počuť, dajte mi vedieť vopred a ja si ju pre vás pripravím. Radšej však nečakajte a ozvite sa mi čo najskôr, aby som mal váš dátum ešte voľný. Teším sa na stretnutie vo váš najkrajší deň!




Páčil sa vám článok? Možno zaujme aj vašich priateľov. Zdieľajte ho s nimi na Facebooku.