Novomanželský tanec: TOP 35 piesní pre rok 2024!

Novomanželský tanec: TOP 35 piesní pre rok 2024!

Výber piesne pre prvý novomanželský tanec je dôležitým rozhodnutím pri plánovaní každej svadby. Ide totiž o jeden z najvýznamnejších momentov svadobného dňa, ktorý zostane v pamäti všetkých zúčastnených. Pokiaľ nemáte svoju srdcovku, ktorá má pre vás hlboký význam, môže byť hľadanie tej správnej skladby pomerne náročnou úlohou. Preto vám teraz prinášam inšpiráciu na 10 originálnych pesničiek pre rok 2024. Navyše, na konci článku prikladám aj playlist TOP 25 najhranejších piesní na prvý svadobný tanec za rok 2023 podľa známej platformy Spotify. Nech sa páči, začíname.

Novomanželský tanec, ktorý bude zážitkom

Na úvod tu mám pre vás zaujímavý tip, s ktorým bude váš novomanželský tanec výnimočným zážitkom. Som svadobný pianista Peter Zbranek a mal som už tú česť sprevádzať tanečné kroky mnohých mladomanželských párov. Reakcie od neviest a ženíchov boli zakaždým veľavravné: Úžasnej atmosfére, ktorú pre nich vytvorila živá hudba, by sa neosobná nahrávka znejúca z reproduktora vyrovnať nemohla. Ak si budete želať, veľmi rád svojou hrou vykúzlim nádherné okamihy aj pri vašom prvom mladomanželskom tanci. A nielen pri ňom, ale tiež na sobášnom obrade, v priebehu gratulácií či počas slávnostnej večere. Navyše, populárnymi a ľudovými piesňami na svadobnej hostine roztancujem všetkých prítomných. Rezervujte si u mňa svoj termín už dnes a presvedčte sa sami.


Prečítajte si o tom viac: Pianista na svadbu: Nádherná živá hudba na obrad a svadobnú hostinu

Lady Gaga - Hold my hand

Aj keď na svadbách v posledných rokoch dominovali hlavne piesne z filmu Zrodila sa hviezda (Shallow a Always remember us this way), Lady Gaga v roku 2022 naspievala aj ďalšiu krásnu romantickú baladu. Skladba Hold my hand v sebe nesie posolstvo o vzájomnom porozumení, ale aj o tom, aké je dôležité byť si blízki, aj keď sa cítime byť vzdialení. Ak máte radi silný a emotívny hlas tejto speváčky a zároveň hľadáte pre svoj prvý tanec niečo originálnejšie, titulná pieseň k filmu Top Gun - Maverick môže byť pre vás skvelou voľbou.


Calum Scott - You are the reason

Calum Scott je britský hudobník, ktorý si získal pozornosť v talentovej šou Britain's Got Talent v roku 2015. Dojemný text jeho emotívnej skladby You are the reason vystihuje hlboký význam lásky, ktorej sa treba držať aj napriek ťažkým časom. To ju priam predurčuje byť tým pravým výberom pre váš prvý svadobný tanec. Spoločná verzia duetu s Leonou Lewis sa dostala do medzinárodných hitparád a ich hudobné video prekonalo na YouTube viac ako miliardu pozretí.

Takto znie pieseň You are the reason v našom podaní s huslistkou Victoriou Linnen, s ktorou tvoríme klavírno-husľové duo PV Acoustic. Radi vám ju predvedieme naživo aj na vašej svadbe. Neváhajte nás kontaktovať.


Prečítajte si viac: Duo PV Acoustic: Zažite dokonalú kombináciu klavírneho majstrovstva a husľového pôvabu

Ryan Mack - Forever and ever and always

„Chcem stráviť svoj život s tebou. Sľubujem, že budem tvoj vždy a navždy,“ spieva Ryan Mack v jednom z jeho najnovších diel. Tento mladý írsky umelec s neuveriteľným hudobným talentom sa preslávil najmä na platforme TikTok. Vlani vydal túto krásnu pieseň plnú nehy a oddanosti, ktorá sa pre výnimočný okamih, akým je prvý novomanželský tanec, výborne hodí. Započúvajte sa do jej nádherných tónov a presvedčte sa o tom aj vy.


Snow Patrol - Chasing cars

V poradí tretí singel z albumu Eyes Open od britskej skupiny Snow Patrol, Chasing Cars, sa radí medzi najúspešnejšie skladby z roku 2006. Pieseň je však obľúbenou voľbou pre svadobné tance aj dnes, pretože dokáže vytvoriť jedinečnú atmosféru, ktorá zanechá nezabudnuteľný dojem. Jej posolstvo pripomína, že v živote sú niekedy najdôležitejšie práve jednoduché a tiché okamihy strávené s milovaným partnerom.


Prečítajte si: Piesne na svadbu: Unikátny zoznam TOP 100 pesničiek pre váš deň D!

Ellie Goulding - How long will I love you

Ďalším skvelým tipom pre prvý mladomanželský tanec v roku 2024 je krásna a citlivá pieseň od britskej speváčky Ellie Goulding. Text skladby How long will I love you vyjadruje hlboké posolstvo večnej lásky a oddanosti. Hovorí o krehkosti a neistote života, ako aj o túžbe po láske, ktorá odolá skúške času. Preto je častou a obľúbenou voľbou pre svadby či iné romantické príležitosti.


Goo Goo Dolls - Iris

Skladba Iris od americkej skupiny Goo Goo Dolls dodá do vašich tanečných krokov trochu rockového nádychu. Ide o jednu z najznámejších balád 90. rokov, ktorá v sebe skrýva tému lásky, túžby a otázok o vlastnej identite a vzťahu. Pieseň často znie v romantických filmových scénach, rovnako sa však teší veľkej obľube aj medzi svadobnými pármi. Nesie sa v rytme valčíka, čo ju pre sprievod prvého novomanželského tanca robí priam ideálnou.


Čítajte tiež: Valčík na prvý tanec: Toto je zoznam 80 piesní!

Lauren Spencer Smith - That part

Krásna pieseň The part je novinkou od mladej speváčky Lauren Spencer Smith. Vyjadruje hlbokú lásku a túžbu posunúť čas až k okamihu, kedy už budete stáť so svojou milovanou polovičkou pred oltárom. Táto moderná a energická pesnička môže počas vášho svadobného dňa navodiť silné emócie. Veď, koniec koncov, vypočujte si ju a posúďte sami.


Ruelle - I get to love you

Americká speváčka Maggie Eckford vystupujúca pod pseudonymom Ruelle naspievala baladu, ktorá vyniká svojim melodickým zvukom a jemným aranžmánom. Jej text hovorí o tom, ako láska mení a obohacuje životy dvoch ľudí, a aký má tento cit zázračný a hlboký zmysel. Je to teda presne ten odkaz, ktorý nepochybne budete chcieť vyjadriť pri svojich prvých tanečných okamihoch na vašej svadbe.


Prečítajte si tiež: Prvý svadobný tanec: Toto je TOP 20 najžiadanejších piesní!

Sima Martausová - Len ma ľúb

Ani v roku 2024 nesmú na svadbách chýbať piesne zo slovenskej hudobnej scény. Jej stálicou je speváčka a pesničkárka Sima Martausová, ktorá si získala srdcia Slovákov nielen svojim nádherným hlasom, ale aj skromnosťou a láskou k životu a k ľuďom. Krásnu atmosféru vašich prvých tanečných krokov môže podčiarknuť jej pieseň Len ma ľúb, ktorú vám teraz prinášam ako jeden z ďalších zaujímavých tipov na novomanželský tanec.


Sám Sebou - V šťastí aj nešťastí

Mojou záverečnou inšpiráciou pre vás je pieseň slovenskej skupinu Sám Sebou, V šťastí aj nešťastí, ktorá je pre prvý svadobný tanec priam ako stvorená. Táto emotívna skladba je intímnym vyznaním lásky muža k žene. Oplýva nielen príjemným textom, ale aj hudbou, ktorá osloví už od prvých sekúnd. Jej videoklip je jednoduchým prezeraním fotografií, ktoré zachytávajú ne/obyčajné chvíle každého vzťahu. Nech sa páči, vychutnajte si ho práve teraz.


Prečítajte si aj: Slovenské svadobné piesne, do ktorých sa zamilujete!

A to je takmer všetko. Predstavili sme si 10 zaujímavých tipov na krásne piesne na novomanželský tanec pre rok 2024. Nech už si vyberiete ktorúkoľvek z nich, som presvedčený o tom, že atmosféra na vašej svadbe bude pri vašich tanečných krokoch nádherná.

Rád tu budem pre vás, aby som svojím klavírnym umením vytvoril výnimočné okamihy počas vášho svadobného dňa. Ak vás zaujíma, čo hovoria nevesty, ktorým som už na svadbe hral, prečítajte si ich skúsenosti, vypočujte si ukážky mojej hudby a pozrite si, aké piesne mám v repertoári. V prípade, že vás moja tvorba zaujala, neváhajte ma kontaktovať. Urobte tak však radšej čo najskôr, pretože obsadené termíny v mojom kalendári pribúdajú a tie voľné sa, naopak, míňajú.

TOP 25 najhranejších piesní na prvý tanec v roku 2023

Ako som vám sľúbil, úplne na záver vám prinášam 25 najhranejších piesní pre novomanželský tanec podľa Spotify. Ak ste teda svoju obľúbenú skladbu nenašli v článku, možno ju objavíte práve v tomto zozname.




Páčil sa vám článok? Možno zaujme aj vašich priateľov. Zdieľajte ho s nimi na Facebooku.