TOP 10 filmových skladieb na prvý novomanželský tanec: Toto sú pesničky, ktoré to povedia za vás!

TOP 10 filmových skladieb na prvý novomanželský tanec: Toto sú pesničky, ktoré to povedia za vás!

Prvý svadobný tanec má byť nezabudnuteľný a výnimočný. Nielen pre zaľúbenú dvojicu, ale aj pre prítomných hostí. Ak sa pri výbere skladby inšpirujete obľúbeným filmom, určite nešliapnete vedľa. Filmová hudba má v sebe totiž silný odkaz a schopnosť vyvolávať hlboké emócie na základe príbehov. Chceli by ste, aby bola atmosféra na vašej svadbe filmovo romantická? Vybral som pre vás 10 skladieb zo známych soundtrackov, ktoré sú na prvý manželský tanec ako stvorené. Sám ich mám niekoľko v repertoári a na svadbách ich veľmi rád a často hrám.

Zážitok, na ktorý nezabudnete. Romantický prvý tanec v sprievode klaviristu.

1. Céline Dion - My Heart Will Go On (z filmu Titanic)

Toto je zaručene jedna z najromantickejších skladieb všetkých čias. Filmový príbeh lásky Rose a Jacka je už asi rovnako slávny ako príbeh Rómea a Júlie. Čo môže byť krajšie ako povedať si svoje áno a nechať sa pri prvom tanci unášať tónmi tejto nádhernej skladby? Odporúčam ale iný výber v prípade, že máte svadbu na lodi. Pre istotu. :)


Prečítajte si: Piesne na svadbu: Unikátny zoznam TOP 100 pesničiek pre váš deň D!

2. Flightless Bird, American Mouth – Iron & Wine (zo ságy Twilight)

Ak ste sa zamilovali do príbehu Belly a upíra Edwarda, určite sa necháte inšpirovať piesňou, ktorú si vybrali na svoj svadobný deň oni dvaja. Tá skladba má nádherný pomalý a vláčny rytmus dokonalý na tancovanie v objatí. Navyše skrýva emócie, ktoré sú silnejšie ako slová.


3. Righteous Brothers - Unchained Melody (z filmu Duch)

Absolútna topka pre šialene zaľúbených romantikov. Film Duch je dodnes jedným z najkrajších príbehov lásky a nehynúcej nádeje. V tejto skladbe sa spája vášeň aj neha, je dokonale nadčasová a mám pocit, že jej rozumie každý, bez ohľadu na to, akým jazykom hovorí. Rozhodne jedna z tých, ktoré ľudí nikdy neprestanú baviť.


Skladba nechýba ani v tomto jedinečnom zozname 80 tipov na valčík na prvý svadobný tanec.

4. Berlin - Take My Breath Away z filmu Top Gun

Ak vás inšpiroval milostný príbeh Mavericka a Charlotte (Charlie) z Top Gun, požičajte si ich zaľúbenú pieseň na váš prvý tanec. Pomalá, krásna, atmosférická skladba vám dokonale umožní vychutnať si každý pohyb a naplno precítiť tento okamih so svojou láskou. Ak by ste chceli modernejšiu verziu, Jessica Simpson spravila cover v roku 2003. Stojí za vypočutie.


5. Aerosmith - I Don't Want to Miss a Thing z Armageddonu

Teraz niečo aj pre rockovejšie hrdličky. Pieseň plná lásky a emotívnych vyznaní. „Nechcem zatvoriť oči, nechcem zaspať, lebo by som zmeškal niečo z teba a ja nechcem zmeškať nič...“ spieva Steven Tyler a ja mu verím, lebo to spieva veľmi presvedčivo. Toto je skladba, ktorá prežije všetko a všetkých a na prvý tanec sa hodí dokonale.


Skladba sa nachádza aj v tomto výbere TOP 10 rockových piesní na prvý svadobný tanec.

6. Glen Hansard a Markéta Irglová - Falling Slowly z filmu Once

Možno trošku menej známa skladba, ale o to hlbšia a komornejšia. Ak si ju vyberiete, vyberáte si pieseň, ktorá získala v roku 2008 Oscara za najlepšiu originálnu skladbu k filmu. Once je krásny príbeh mladej Češky v Írsku a jej komplikovanej lásky s muzikantom. Tóny tejto skladby vás zaručene pohltia, prinútia zavrieť oči a zasnívať sa.


7. Lana Del Rey – Young & Beautiful z filmu Veľký Gatsby

Skladba od krásnej americkej speváčky Lana Del Rey sa objavila v dráme Veľký Gatsby. Jej slová sú nádherné a veľmi symbolické. Pýta sa, či ju partner bude ľúbiť, aj keď pominie jej mladosť a krása. Ak máte zmysel pre poéziu a chcete dať najavo, že vaša láska prekoná veky, určite si vyberte práve túto skladbu. Je nádherná melódiou aj obsahom.


Ďalšie zaujímavé čítanie o filmovej hudbe: TOP8 filmových scén, ktorým dodal čaro klavír.

8. Chuck Berry – Teenage Wedding z Pulp Fiction

Toto je niečo pre „cool“ páry. Nezabudnuteľná tanečná scéna Mie (Uma Thurman) a Vincenta (John Travolta) z Pulp Fiction vyvoláva úsmev na tvári. Navyše vám ponúka priestor na úžasné tanečné kreácie. Ak to chcete poňať naozaj štýlovo a filmovo, nacvičte si rovnakú choreografiu. Standing ovations máte zaručené.


9. Bill Medley & Jennifer Warnes – I’ve Had the Time of My Life z Hriešneho tanca

Nezaradiť túto skladbu do tohto zoznamu by bol priam trestný čin. Finálna pieseň z muzikálu Hriešny tanec, kedy Baby predviedla, čo sa v nej celý čas skrývalo, je skrátka klasika a na svoj prvý tanec si ju vybrali už tisícky párov. Navyše ponúka úžasné choreografické možnosti – len opatrne pri tej zdvíhačke!


10. Vašo Patejdl – Ak nie si moja z Fontány pre Zuzanu 1

A aby slovenské skladby neboli „od macochy“, vybral som pre vás aj túto pieseň, ktorá to dokonca dotiahla až do rebríčka TOP 20 najžiadanejších songov na prvý svadobný tanec. Neviem, či môže byť niečo reprezentatívnejšie a viac zaľúbené. Ak nie si moja, tak potom neviem čia si... Vyznanie, ktoré si môžete spievať priamo do uška a v rodnom jazyku. Navyše vás zaplaví príjemná vlna nostalgie.


Pozrite si aj výber ďalších 10 krásnych slovenských piesní na prvý svadobný tanec.

Tancujte pri nádherných tónoch klavíra

Zaujal vás niektorý z desiatky tipov na filmovú skladbu pre váš prvý novomanželský tanec? Alebo je vám srdcu blízka úplne iná pieseň? Nech už je to tak či onak, budem sa tešiť, ak budem môcť svojou hrou prispieť k tomu, aby bol váš zážitok ešte kúzelnejší. Som svadobný pianista Peter Zbranek a už niekoľko rokov spríjemňujem klavírnou hudbou veľký deň mladomanželským párom na celom Slovensku. Okrem romantického sprievodu prvého tanca vám rád vyčarím aj nádhernú atmosféru pri svadobnom obrade, v priebehu gratulácií či počas svadobnej hostiny, a to či už sólo, alebo v spolupráci so skvelou huslistkou Victoriou Linnen ako duo PV Acoustic. Vypočujte si niekoľko ukážok mojej hry, prečítajte si, čo o svojom svadobnom zážitku prezradili nevesty a ženísi, pre ktorých som už hral, a pokojne sa mi ozvite. Urobte tak však radšej čím skôr, pretože môj harmonogram sa postupne zapĺňa.




Páčil sa vám článok? Možno zaujme aj vašich priateľov. Zdieľajte ho s nimi na Facebooku.