Perfect v romantickom klavírnom šate: Takto vznikol môj prvý videoklip!

Perfect v romantickom klavírnom šate: Takto vznikol môj prvý videoklip!

Toľko som tú Perfect od Eda Sheerana na svadbách hral, až som si jedného dňa povedal: Čo tak nahrať klavírnu cover verziu tejto piesne? A keď už, tak rovno aj s videoklipom! Veď takýto top romantický song si to vyslovene pýta. Netrvalo dlho a môj sen sa stal skutočnosťou.

Vychutnajte si výnimočný zážitok pri tónoch klavíra na vašej svadbe, oslave či firemnej akcii.

Veľký hit svadobnej sezóny

Už nejaký ten piatok pôsobím ako svadobný pianista. Vďaka tomu mám vyvinutý akýsi špeciálny šiesty zmysel pre skladby, ktoré zarezonujú a zaplavia ľudí pozitívnymi emóciami. A práve o tom by mali svadby byť, no nie?

Jedným z vôbec najžiadanejších hitov vlaňajšej, ale aj tohtoročnej svadobnej sezóny je pieseň Perfect od Eda Sheerana. Už ani neviem spočítať, koľkokrát som ju hral mladomanželským párom či už na svadobnom obrade, alebo pri prvom novomanželskom tanci.

Tá skladba je na svadbu naozaj Perfect, teda dokonalá. Má nádherný text, krásnu melodickú linku a silný romantický náboj, takže ňou nemôžete trafiť vedľa. Je ako stvorená na to, aby sprevádzala emotívne okamihy a ja som sa rozhodol, že jej doprajem klavírny cover, ktorý si nepochybne zaslúži aj pekný videoklip.


Prečítajte si tiež: Romantický videoklip, premiéra v SND aj koncert s Petrom Bažíkom. Takýto bol môj hudobný rok 2019!

Ako klip vznikal

V oficiálnom videoklipe Eda Sheerana k piesni Perfect sa odohráva príbeh lásky z detských čias, ktorá pretrvala až do dospelosti, presne ako sa to stalo spevákovi aj v reálnom živote. Vedel som, že ak budem robiť klavírnu verziu a k nej video, malo by to na diváka pôsobiť rovnako zamilovane, ale zároveň nenútene a príjemne. Túto moju víziu mi pomohol doviesť k dokonalosti divadelný režisér Pavol Viecha. Vznikol tak nežný, vizuálne silný minipríbeh lásky so šťastným koncom.


Zaľúbený párik si vo videu zahrali talentovaní herci z VŠMU Anna Gajdziková a Peter Martinček. Svadobné šaty aj oblek pre ženícha do videoklipu zapožičal Svadobný salón Diamond z Nitry. Spoza objektívu kamery všetko pozorne zaznamenával Martin Jurči.

Scény s klavírnym krídlom sa natáčali v jednu marcovú sobotu v krásnych priestoroch koncertnej siene Dvorana na VŠMU. Začiatkom apríla sa pokračovalo nakrúcaním exteriérových scén v Bratislave a okolí. Všetky zábery potom putovali spolu so strihačom Lacom Okasom do strižne, kde po hodinách a hodinách spolupráce s režisérom Paľom konečne uzrelo svetlo sveta finálne dielo. Pozrite si, ako to celé dopadlo.


Prečítajte si tiež: Pianista Peter Zbranek predstavuje novinku Sviatočné piano!

Všimli si ho aj médiá

Ohlas, s akým sa skladba stretla, predčil aj tie moje najodvážnejšie očakávania. Za necelý mesiac, odkedy som video zverejnil, ho na Facebooku videlo už takmer 10-tisíc a na Youtube dokonca vyše 13-tisíc ľudí. Príjemné reakcie, ktoré naň odvšadiaľ dostávam, nemajú konca kraja. Ďakujem vám, zo všetkých vašich milých správ sa nesmierne teším!

A to ešte ani zďaleka nie je všetko. Klip si totiž všimli aj viaceré známe slovenské médiá. Článok o ňom vyšiel na weboch Rádia Expres, Fun Rádia či Televízie JOJ, na svadobných portáloch Mojasvadba.sk a Niecomodre.sk, ale aj v magazínoch Dafson.sk, Gregi.net, Metoo.sk či Kukninato.sk. Tento týždeň o ňom dokonca píšu aj tlačené aj on-line Nitrianske noviny. Ešte raz veľmi ďakujem všetkým redakciám!


Budem mať radosť, keď sa ku skladbe vyjadríte i vy, prípadne ju budete zdieľať so svojimi priateľmi na Facebooku.

Top (nielen) svadobná romantika

V prípade, že aj vy chystáte svadbu, určite vám odporúčam zaradiť Perfect do svojho playlistu. Skladba je ako stvorená na hociktorú časť svadobného dňa – môže znieť na svadobnom obrade, alebo v pozadí večere, či pri prvom novomanželskom tanci. A napokon, vôbec ju nemusíme nálepkovať len ako svadobnú pieseň. Môže vám zaznieť kedykoľvek, keď budete mať chuť na trochu romantiky...

Ak sa vám moja klavírna verzia páčila a radi by ste si (nielen) ju v mojom podaní vypočuli na vašej svadbe, oslave či inej spoločenskej udalosti, s radosťou vás prídem jej tónmi potešiť aj osobne. Som svadobný pianista Peter Zbranek a už niekoľko rokov svojou hudbou spríjemňujem mladomanželom či oslávencom ich najkrajšie životné okamihy. Prečítajte si, čo mi o tom napísali, vypočujte si aj ďalšie piesne z môjho repertoára a ak vás takáto možnosť osloví, pokojne sa mi ozvite. Radšej si to však príliš neodkladajte, pretože môj itinerár koncertov sa postupne zapĺňa.

A pokiaľ sa vám jeden nástroj máli, ako bonus mám pre vás aj krásne spojenie klavíra a huslí. S talentovanou huslistkou Victoriou Linnen tvoríme duo PV Acoustic. Náš pestrý repertoár poteší dušu, no i roztancuje.


Skladbu Perfect si môžete vypočuť aj na mojom novom albume Sviatočné piano


Prečítajte si aj o mojich ďalších videoklipoch

Horúci hit svadobnej sezóny 2019: Vypočujte si Shallow v romantickej klavírnej úprave!

3 veľké hity od Coldplay vo verzii pre husle a klavír: Vypočujte si našu novinku s huslistkou Victoriou Linnen

Keď sa spoja ľudia, ktorí chcú šíriť dobro. Pozrite si náš nový klip k piesni You raise me up s husľami, klavírom a detským zborom!

Pocta legendárnej kapele Queen: Vypočujte si nový klavírno-husľový cover Bohemian Rhapsody!




Páčil sa vám článok? Možno zaujme aj vašich priateľov. Zdieľajte ho s nimi na Facebooku.