Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2018 sú známe. Pozrite si unikátny rebríček TOP 10!

Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2018 sú známe. Pozrite si unikátny rebríček TOP 10!

Svadobná sezóna 2018 je definitívne minulosťou, prichádza teda čas bilancovať. Aj v uplynulom roku som bol ako pianista súčasťou mnohých krásnych svadieb. Na klavíri som sprevádzal nielen svadobné obrady, ale aj hostiny či prvé mladomanželské tance. Ste zvedaví, aké skladby túžili nevesty a ženísi v mojom prevedení počuť vo svoj veľký deň najčastejšie? Dozviete sa to v tomto unikátnom rebríčku TOP 10 najžiadanejších piesní roku 2018.

Zažite romantickú svadbu v sprievode nádherných tónov klavíra.

10. Robbie Williams – Angels

Brány rebríčka TOP 10 otvárame spolu s Robbiem Williamsom a skladbou Angels. Tak ako bola táto pieseň dôležitým míľnikom v hudobnej kariére jej interpreta, jej baladické tóny si často žiadajú počuť i mladomanželia pri spestrení ich vlastných výnimočných životných okamihov. V tomto roku zaznela na prianie neviest v mojom prevedení počas niekoľkých svadobných obradov, a stala sa tak romantickým klavírnym podkladom pri podpisovaní zápisnice v kostole či v priebehu gratulácií po sobáši.


Skladba sa nachádza aj v tomto výbere TOP 15 piesní na rodičovský tanec.

9. Miranda Wong – Romantic Wedding March

Aj keď súčasnosť patrí najmä moderným skladbám, romantická verzia Wagnerovej svadobnej piesne už chytila za srdce stovky párov po celom svete. Ponúka totiž kompromis medzi overenou klasikou a decentnou inovatívnosťou, čo klaviristka Miranda Wong dokonale skĺbila v jednotný celok. Keďže ide o svadobný pochod, iné uplatnenie ako pri otváraní svadobných obradov táto skladba v mojom podaní ani nemohla mať. Tento rok som jej tónmi sprevádzal príchody neviest v kostole, ale aj na krásnom krídle v trenčianskej galérii či pod holým nebom na hrade Devín.

Pozrite si, ako vyzeral príchod nevesty v sprievode mojej klavírnej verzie Wagnerovho svadobného pochodu na svadbe v Nitre.


8. Louis Armstrong – What A Wonderful World

Aj vy pri tejto melódii strácate pojem o čase? Song, ktorý hrám takmer na každej svadbe, zatiaľ čo v myšlienkach počujem nenapodobiteľný hlas jej legendárneho stvoriteľa. I keď táto melodická pieseň v mojom podaní znie často i bez toho, aby sa predtým nachádzala vo „wishliste“ mladomanželov, zopár neviest si skladbu na svoj obrad či svadobnú hostinu aj špeciálne vyžiadalo. To ju v rebríčku najžiadanejších svadobných piesní roku 2018 vynieslo až na ôsmu priečku.


Prečítajte si tiež: Živá hudba na svadobný obrad: TOP 5 možností pre jedinečný zážitok!

7. John Lennon – Imagine

Skladba, ktorá právom patrí medzi najlepšie piesne všetkých čias. Jej myšlienka rozpráva o túžbe po mierumilovnejšom svete a presne taký svet človek po boku milovanej osoby zažíva. Možno aj tým, že z nej vyžaruje nadpozemský pokoj a mier, bola voľbou číslo jeden na jeden z novomanželských tancov, ktoré som mal v tomto roku tú česť sprevádzať. Okrem toho si túto pieseň pre svoj veľký deň vybrali aj ďalšie dve dvojice, čo jej zaručilo pozíciu šťastnej sedmičky v hitparáde najhranejších svadobných piesní za rok 2018.

Vypočujte si pieseň Imagine z môjho nového klavírneho albumu Pianista.


6. Hana Hegerová – Čerešne

Text piesne napísal Milan Lasica, jej hudobnú podobu stvoril Jaro Filip a svojim nežným hlasom a vystupovaním ju na piedestál pamätných slovenských hitov vyniesla Hana Hegerová. Opäť krásna skladba, ktorú hrám takmer vždy počas svadobnej hostiny, a to aj preto, že sa dá upraviť do elegantnej jazzovej verzie. „Čerešne“ však boli i špeciálnym prianím troch novomanželských párov, vďaka čomu ich doslova ako čerešničku na torte mohli naservírované mojim klavírom spolu so svojimi svadobnými hosťami „ochutnať“ v priebehu gratulácií po skončení obradu, ale aj na svadobnej hostine.


Prečítajte si: Piesne na svadbu: Unikátny zoznam TOP 100 pesničiek pre váš deň D!

Čo na moju hudbu hovoria nevesty?

Som pianista Peter Zbranek a prinášať ľuďom nádherné zážitky prostredníctvom krásnych tónov klavíra je mojou dlhoročnou vášňou. Pred bránami prvej päťky si môžete prečítať, čo na moju hru hovoria samotné nevesty. Ak je klavírna hudba to, po čom na svadbe túži aj vaše srdce, pokojne sa mi ozvite a rezervujte si svoj termín.



Prečítajte si viac: Pianista na svadbu: Nádherná živá hudba na obrad i svadobnú hostinu

5. Leonard Cohen – Hallelujah

A už sa dostávame do TOP 5 najžiadanejších svadobných piesní roku 2018. Emócie, ktoré sršia z tónov legendárnej skladby Hallelujah od kanadského speváka Leonarda Cohena majú už nejaký ten rok. V súčasnosti existuje viac než 300 rôzne prerobených verzií, z ktorých najznámejšou je tá z animovanej rozprávky „Shrek“. Skladba sa dokonale hodí najmä na cirkevný svadobný obrad v kostole, príležitosť zahrať ju pri sobáši som si preto často ani ja nenechal ujsť. Tento rok si ju jedna z neviest dokonca želala počuť ako svadobný pochod, na prianie ďalších dvojíc zasa spestrila usádzanie hostí, dokreslila atmosféru pri gratuláciách a osviežila i priebeh samotnej ceremónie

Aj táto skladba sa nachádza na mojom klavírnom albume Pianista. Tu vám ju ponúkam na vypočutie.


Prečítajte si tiež: Prvý svadobný tanec: Toto je rebríček TOP 20 najžiadanejších piesní!

4. Yiruma – River Flows In You

Talentovaný kórejský skladateľ a klavirista sa do povedomia ľudí po celom svete zapísal práve touto geniálnou klavírnou melódiou. Svojich fanúšikov má aj na Slovensku, o čom svedčí i fakt, že pieseň z filmu Twilight zostala len tesne pred bránami prvej trojky. Vo svojich najkrajších chvíľach počas svadobného obradu si ju prialo počuť hneď niekoľko neviest, jeden mladomanželský pár si z romantických piesní Yirumu dokonca vyskladal na svojej svadbe pri Dunajskej Strede playlist pre celú ceremóniu. Ba čo viac, všetko to zavŕšil romantický prvý tanec, ako inak, pri tónoch skladby River Flows in You.


3. Johann Pachelbel - Canon in D

Prvú trojku najžiadanejších svadobných piesní roku 2018 otvára jednoznačný líder spomedzi svadobných pochodov, ktorý nikdy nevyjde z módy. Dobre známe tóny „Pachelbelovho kánonu v stupnici D-dur“ navodzujú zimomriavky a sú ozdobou civilných obradov i cirkevných sobášov. Zaujímavá bola aj kombinácia s piesňou od Eda Sheerana – Perfect. Tú si na svoj svadobný príchod v galantskom parku špeciálne vyžiadal jeden z mladomanželských párov, ktorých som tónmi tejto piesne v uplynulom roku na klavíri sprevádzal.

Pozrite si ukážku z improvizovaného klavírno-husľového duetu Canon in D, ktorý sme zahrali na Luxury Wedding Expo 2019 v Pezinku s talentovanou huslistkou Victoriou Linnen. Dnes už tvoríme spoločné hudobné duo a radi aj touto skladbou skrášlime váš veľký deň.


Možno vás tiež zaujme: Piesne na svadobný obrad: Tieto skladby vyčaria tú pravú romantiku!

2. Ed Sheeran - Perfect

Kým vlani sa jednoznačným „skokanom“ roka na slovenských svadbách stal hit Ellie Goulding - Love Me Like You Do, v tomto roku všetku slávu zhrabol spevák Ed Sheeran so skladbou Perfect. Ešte ako čerstvú novinku som pieseň pridal do svojho repertoára a, ako sa zdá, urobil som dobre. Žiadaná bola všade, na Slovensku i vo svete, počas svadobných obradov i hostín. Stala sa suverénne najhranejšou skladbou na prvý svadobný tanec a aj keď náhodou nebola vyžiadaná, jej zaradenie do môjho playlistu sa zakaždým stretlo s úspechom. Koniec koncov, silné ovácie môže právom zožať aj za umiestnenie v tomto rebríčku, skončila totiž na striebornej pozícii ako vôbec druhá najžiadanejšia svadobná pieseň roku 2018.

Pozrite si romantický videoklip, ktorý som k tejto skladbe nahral v roku 2019.


1. Christina Peri – A Thousand Years

A máme tu víťaza! Ak by som robil podobný rebríček už minulý rok, skladba od Christiny Peri, A Thousand Years, by dnes určite obhajovala prvenstvo. I po roku tak ide zrejme o najpopulárnejšiu svadobnú pieseň súčasnosti. Gratulujeme! Aj keď je skladba veľmi žiadaná na prvý tanec, u mňa v tomto roku bodovala najmä na obradoch. V mojom klavírnom prevedení sprevádzala viaceré príchody nevesty ako moderný svadobný pochod, objavila sa ale aj pri iných príležitostiach. Jej rozprávkový rytmus spríjemňoval príchod družičiek, výmenu prsteňov či svadobnú hostinu. A to všetko na želanie mladomanželov.


Ďalšie zaujímavé čítanie: Za svadbami som nacestoval skoro 3000 kilometrov. Takýto bol môj hudobný rok 2018

Ako môžete i vy hlasovať v roku 2019?

Je dobojované, sme na konci. Spolu sme práve spoznali tie najžiadanejšie svadobné hity roku 2018. Ja sa ale už teraz teším na to, čo zaujímavé so sebou prinesie ten budúci. Ak by ste i vy chceli byť súčasťou tvorby tohto rebríčka, mám pre vás skvelú správu! Stačí, ak si na svoj svadobný obrad, hostinu alebo prvý tanec vyberiete skladby z môjho repertoára (ale aj mimo neho, ak to bude v dostatočnom časovom predstihu) a ozvete sa mi so žiadosťou o moje klavírne vystúpenie. S radosťou prídem sprevádzať i váš veľký deň. Svojou hrou pre vás vytvorím krásne okamihy a romantickú atmosféru, na ktorú budete ešte dlho a radi spomínať. Ako sa vraví: "čo môžeš urobiť dnes, neodkladaj na zajtra." Radšej ani vy preto neodkladajte vašu správu na poslednú chvíľu, pretože môj itinerár koncertov sa postupne zapĺňa.

A ak vám klavír stačiť nebude, rád prídem spolu s huslistkou Victoriou Linnen. Skladby v podaní nášho klavírno-husľového dua PV Acoustic ulahodia všetkým hosťom.


Ďalšie rebríčky TOP 10

Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2023

Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2022

Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2021

Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2020

Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2019




Páčil sa vám článok? Možno zaujme aj vašich priateľov. Zdieľajte ho s nimi na Facebooku.