V roku 2016 som nezaháľal. Toto je TOP 7 prírastkov do môjho repertoára

V roku 2016 som nezaháľal. Toto je TOP 7 prírastkov do môjho repertoára

Recept na to, ako sa stať dobrým a vyhľadávaným klaviristom, nie je vôbec jednoduchý. Úspech sa, ako koniec koncov vo všetkých oblastiach života, nedostaví len tak sám od seba. Okrem potrebného talentu za ním stoja najmä hodiny poctivej práce, a to nielen pri precvičovaní už nadobudnutých zručností a naučených skladieb, no i neustálym pridávaním nových piesní do repertoára. Ani ja som preto v uplynulom roku nezaháľal a teraz Vám predstavujem výsledok celého môjho snaženia. :)

Hľadáte výnimočný zážitok na svadbu, oslavu či firemný event? Užite si nezabudnuteľný klavírny koncert!

Ako na nový rok, tak po celý rok

Aby som mal ešte očosi väčšiu motiváciu do práce, svoj cieľ som si stanovil hneď na začiatku roka. Tu je dôkaz:

Nuž a ako to nakoniec celé dopadlo? Číslo 24 som síce nedosiahol, no počet skladieb, ktoré mi v roku 2016 v repertoári pribudli, zaiste nebude ďaleko od dvadsiatky, z čoho určite sklamaný nie som. V tomto článku vám predstavím tie najlepšie z najlepších.

7. Brian Crain - Butterfly waltz

Aj v roku 2016 som pri tvorbe repertoára zabŕdol do môjho obľúbeného žánru new age classic. Keďže krásnych klavírnych valčíkov nikdy nie je dosť, ba čo viac, v mojom repertoári je ich zatiaľ dosť málo, na mušku som si zobral valčík priam motýlí. Verím, že pri skladbe Butterfly Waltz v mojom podaní pretancuje v budúcnosti v ústrety svojmu manželstvu nejedna nevesta. Už teraz sa na to teším.

Prečítajte si tiež: Živá hudba na svadobný obrad: Toto je TOP 5 kombinácií pre jedinečný zážitok!

6. Frank Sinatra – Autumn leaves

Žánrom, ktorý som doposiaľ v mojom klavírnom repertoári akosi opomínal, boli svetoznáme jazzové štandardy. To je skutočne škoda, pretože tieto skladby môžu vytvoriť veľmi príjemné pozadie či už k jedlu, pitiu, ale aj rozhovorom hostí počas obeda či večere na akejkoľvek spoločenskej udalosti. Aby som tento menší nedostatok aspoň čiastočne napravil, pristúpil som v tomto roku k ráznemu kroku,. Do repertoára mi tak pribudlo niekoľko piesní od Franka Sinatru a čoskoro ich snáď budú nasledovať aj ďalšie známe jazzové melódie.

Prečítajte si: Piesne na svadbu: Unikátny zoznam TOP 100 pesničiek pre váš deň D!

5. Miranda Wong - Romantický svadobný pochod

Táto skladba je dôkazom toho, že na tvorbe môjho repertoára sa môže podieľať úplne každý. Stačí, ak mi v dostatočnom časovom predstihu napíšete, ktorú skladbu by ste na vašej akcii radi počuli, a ja sa už postarám o všetko ostatné. Urobili tak aj jedni z mladomanželov, ktorých som počas roka sprevádzal ich dňom D, keď ma požiadali o takúto krásnu klavírnu verziu svadobného pochodu. Pripraviť ju pre nich bolo pre mňa naozajstnou radosťou.

Prečítajte si tiež: Hudba na svadbu: Takto sa zabavíte aj ušetríte!

4. Yiruma – It’s your day

Ku skladbám River flows in you, Kiss the rain, Maybe a Fairytale, ktoré mali v mojom repertoári svoje pevné miesto už predtým, mi v roku 2016 pribudla do zbierky ďalšia krásna pieseň od svetoznámeho kórejského skladateľa a klaviristu Yirumu. Jej názov je naozaj príznačný pre každú svadbu, ktorá je nepochybne veľkým dňom v živote nielen oboch mladomanželov, ale aj ich blízkych. Volá sa totiž It’s your day, čo v preklade znamená je to tvoj deň. Už teraz som zvedavý, čo si spomedzi mnohých krásnych piesní z tvorby tohto klaviristu pre vás pripravím v budúcom roku.

3. Louis Armstrong – What a wonderful world

Do repertoára mi v roku 2016 pribudla aj táto nádherná balada v podaní svetoznámeho jazzového velikána Louisa Armstronga. Úžasný svet môže pritom táto skladba vyčariť tak na svadobnom obrade, ako aj počas svadobnej hostiny. Dokáže navodiť romantickú atmosféru, konzumácia večere je pri jej počúvaní ešte silnejším zážitkom. Teším sa, že viacerí ste sa už o tom mohli v tomto roku počas môjho vystúpenia presvedčiť.

2. Ludovico Einaudi – Nuvole bianche

Už dlhší čas som sa, doposiaľ neúspešne, odhodlával siahnuť po niektorom z diel Ludovica Einaudiho, jedného z najznámejšíchskladateľov a klaviristov súčasnosti. Dostalo sa na neho až v tomto roku, konkrétne na krásnu pieseň Nuvole bianche, čo v preklade znamená biele oblaky. Príjemné pomalé tóny zo začiatku skladby prechádzajú v jej ďalších pasážach do dynamickejších rytmov, čo ju priam predurčuje pre dokonalé koncertné prevedenie na galavečeroch či iných spoločenských eventoch. Túto skutočnosť som, samozrejme, počas roka 2016 stihol aj patrične využiť.

1. Christina Perri – A thousand years

Nádhernú skladbu A thousand years z filmu Twilight, konkrétne jej cover v prevedení klavíra a violončela, som vám už predstavil v staršom článku ako jeden z najkrajších tipov na piesne na svadobný obrad. Od leta stihla inštrumentálna verzia skladby dosiahnuť ďalších vyše 10 miliónov pozretí na Youtube a v budúcom roku nepochybne presiahne aj magickú stomiliónovú hranicu. Aj keď som ju do repertoára zaradil len v tomto roku, okamžite sa stala jednou z najžiadanejších piesní, a v mojom podaní tak skrášlila nejeden svadobný deň. V tomto koncoročnom výbere preto určite nemôže chýbať.

V tomto článku sa dočítate, ako táto skladba obstála v rebríčku TOP 20 najžiadanejších piesní na prvý svadobný tanec. Skladba nechýba ani v tomto unikátnom zozname takmer 70 krásnych valčíkov na prvý novomanželský tanec.

Toľko krátke obzretie sa za uplynulým rokom 2016. Už teraz sa teším, ktoré ďalšie krásne skladby mi pribudnú v repertoári v priebehu budúceho roka. Ak máte tip na nejakú pieseň, pokojne mi o nej dajte vedieť, rád sa nechám inšpirovať.

Som svadobný a eventový pianista Peter Zbranek a svojou hrou dotváram výnimočnosť okamihov na svadobných obradoch a hostinách, na oslavách či firemných eventoch, ale aj v reštauráciách a hoteloch. Vypočujte si ukážky skladieb z môjho repertoára, prečítajte si referencie od mojich nedávnych klientov, a ak vás zaujmú, pokojne ma kontaktujte, či už e-mailom na adrese info@pianista.sk alebo prostredníctvom formulára na kontaktnej stránke.

Ako príjemný bonus mám navyše pre vás možnosť počúvať na vašom podujatí nádherný súzvuk klavíra a huslí. So skvelou huslistkou Victoriou Linnen tvoríme hudobné duo PV Acoustic. Melódie v našom spoločnom podaní zahrejú pri srdci, no tiež rozprúdia krv v žilách všetkých zúčastnených!




Páčil sa vám článok? Možno zaujme aj vašich priateľov. Zdieľajte ho s nimi na Facebooku.