Meghan Markle, Jennifer Aniston či Victoria Beckham. Aké piesne si na svoj prvý svadobný tanec vybrali svetové celebrity?

Meghan Markle, Jennifer Aniston či Victoria Beckham. Aké piesne si na svoj prvý svadobný tanec vybrali svetové celebrity?

Vybrať si tú pravú pieseň na prvý svadobný tanec nie je nikdy jednoduché. Zaujímavou inšpiráciou sa tak pre vás môžu stať skladby, ktoré si pre svoj svadobný deň zvolili známe páry. Mnohé z nich sa priatelia s hudobníkmi alebo hudbu sami tvoria, preto sa na ich dobrý hudobný vkus dá spoľahnúť. Môžete si zvoliť rovnako ako vaše obľúbené celebrity, no môžete sa ich skladbami nechať len inšpirovať – možno vám pripomenú inú pieseň či hudobníka a nasmerujú vás k vašej vlastnej voľbe.

Hľadáte hudbu na svadbu? Zažite romantiku i skvelú skvelú zábavu v sprievode pianistu.

1. Princ Harry a Meghan Markle

Detaily svadobného dňa Harryho a Meghan sú vďaka televízii a internetu známe doslova minútu po minúte. Čo ste však možno nevedeli je, že Harry v rozhovore pre BBC priznal, že hoci o Meghan pred ich stretnutím nikdy nepočul, zamiloval sa do nej hneď ako ju uvidel. Kvôli verejnosti sa pol roka stretávali tajne na kráľovskej chate, kde si súkromne varili a pozerali televíziu. Pre svoj manželský debut na tanečnom parkete si tento zamilovaný pár vybral pozitívne ladenú pieseň od Whitney Houston – I Wanna Dance with Somebody. Vo videu nižšie si môžete pripomenúť top momenty z ich veľkého dňa:


Tip na ďalšie čítanie: Unikátny rebríček TOP 20: Toto sú najžiadanejšie piesne na prvý svadobný tanec!

2. David a Victoria Beckham

Anglický ikonický pár absolvoval svoj veľký svadobný deň už pred viac ako 20 rokmi. On sa zamiloval, keď ju prvýkrát uvidel v hudobnom klipe Spice Girls, ona, keď si ho všimla pri bare medzi hráčmi Manchester United. V tom čase ešte nebol v prvej lige, Victoria však už bola slávna po celom svete. K svadbe prišlo rok po zásnubách na zámku Luttrellstown v Írsku a honosná hostina stála milión €. K prvému svadobnému tancu si vtedajšia Spice Girl vybrala pieseň It had to be you od The Starlight Orchestra. Fotografie z ich veľkého dňa si môžete pozrieť vo videu:


3. Nicole Kidman a Keith Urban

Bývalá manželka Toma Cruisa našla po bolestivom rozchode vytúžené šťastie pri country spevákovi Keithovi Urbanovi. Napriek obojstranným sympatiám sa ich vzťah rozbiehal len pomaly. Nicole dala Keithovi svoje telefónne číslo, on jej však zavolal až o 4 mesiace neskôr. Povedal, že musel urovnať nejaké veci a tiež že si myslel, že Nicol je úplne mimo jeho ligu. Nedávno dvojica oslávila 13. výročie manželstva, pri príležitosti čoho Keith na instagrame napísal: „Trinásť rokov mágie, hudby, romantiky, divokých dobrodružstiev a neustáleho objavovania čistej lásky. Šťastné výročie dievčatko.“ Ich prvé tanečné kroky na spoločnej ceste sprevádzala pieseň At Last od Etty James, speváčky 60tych rokov.


Prečítajte si: Piesne na svadbu: Unikátny zoznam TOP 100 pesničiek pre váš deň D!

4. Jennifer Aniston a Justin Theroux

Párik sa zoznámil vďaka hercovi Benovi Stillerovi, s ktorým Justin nakrúcal film a Jennifer ho prišla na toto natáčanie navštíviť. Svadba bola prísne tajná, dokonca aj blízka rodina a priatelia si do poslednej chvíle mysleli, že idú na oslavu Justinových narodenín. Jennifer nikdy nezverejnila fotku šiat, v ktorých sa vydávala. Na otázky novinárov o ich vzhľade povedala: ,,Bolo pre nás luxusom mať pri obrade úplné súkromie a ja budem aj naďalej sebecká a neprezradím žiadny detail.“ Niekoľko informácií však predsa len uniklo a tak vieme, že tento herecký pár tancoval svoj prvý svadobný tanec na skladbu Chandelier od speváčky Sia.


5. Justin Timberlake a Jessica Biel

Justin, ktorý v minulosti randil aj so speváčkou Britney Spears, stretol hviezdu seriálu „V siedmom nebi“ prvýkrát v roku 2007. Okamžite medzi nimi preskočila iskra. Nasledovalo päť rokov, počas ktorých sa striedavo rozchádzali a schádzali, až si napokon v roku 2012 definitívne povedali svoje áno. Svadbu zorganizovali ako dovolenku na juhu Talianska, ktorú si vďaka predsvadobnej párty užili aj pozvaní hostia. Niekoľko dní pred obradom sa svadobčania mohli zabávať a vychutnávať na nej miestne špeciality – čerstvý syr, olivy a víno. Nezameniteľný štýl dodala ich prvému svadobnému tancu klasická pieseň A Song For You od Leon Russella. V tomto videu si môžete pozrieť verziu naspievanú Justinom.


Tip na zaujímavé čítanie: Valčík na prvý svadobný tanec: Pozrite si zoznam 80 nádherných piesní!

6. Barack Obama a Michelle Robinson

Bývalý americký prezident Barack Obama sa s Michelle zoznámil v roku 1989. On bol spolupracovníkom advokátskej kancelárie, Michelle jeho poradkyňou. Hoci jeho prvé pozvanie na rande odmietla, keď k nemu napokon predsa prišlo, priznala, že to jediné rande stačilo na to, aby bola stratená. O dva roky neskôr, pri oslave úspešného zvládnutia skúšok, dostala Michelle s posledným dezertom aj prsteň. Exprezident a prvá dáma sú veľkými obdivovateľmi Stevieho Wondera, preto niet divu, že si pre svoj svadobný tanec vybrali jeho romantický hit You and I.


7. Kim Kardashian a Kanye West

Keď sa Kim a Kanye v roku 2004 prvýkrát stretli, okamžite medzi nimi preskočili vzájomné sympatie. Obaja však boli zadaní a tak prišlo ich prvé rande až o 8rokov neskôr, kedy mali za sebou už niekoľko nevydarených vzťahov. Párik spolu strávil v New Yorku týždeň plný zábavy, po ktorom si Kim (ako sa neskôr vyjadrila) povedala: „Do pekla, prečo som stratila toľko času a energie? Prečo som to neurobila už skôr?“. Svoj vzťah oficiálne spečatili svadobným obradom v starobylej pevnosti vo Florencii a hostina sa konala na zámku Versaille, kde im spievala speváčka Lana Del Rey. Celá záležitosť stála neuveriteľných 15 miliónov dolárov. K prvému svadobnému tancu bol pripravený mix niekoľkých skladieb, medzi nimi: All of Me od Johna Legenda, At Last od Etty James, These Arms of Mine a Try Little Tenderness od Otis Redding. Krátke video z prvého tanca tohto páru si môžete pozrieť tu:


Čítajte tiež: Svadba na zámku je rozprávková: Toto je jej 10 úžasných výhod!

8. George Clooney a Amal Alamuddin

Nepolapiteľný George Clooney sa s krásnou právničkou Amal zoznámil na spoločenskej večeri. Nasledovalo množstvo mailov (herec vtipne písal v mene svojho psa, ktorý bol neustále väznený na rôznych miestach a dožadoval sa právnickej pomoci) a neskôr romantická večera v luxusnej reštaurácii v Londýne, ktorá obom potvrdila, že na túto lásku čakali. Ich veľkolepá svadba vyvolala v Benátkach doslova ošiaľ so stovkami novinárov, fotografov a fanúšikov, sobáš však bol súkromnou ceremóniou len pre vybraných hostí. K prvému svadobnému tancu im spievala Nora Sagal, dcéra ich priateľov, pieseň Why Shouldn't I od Cole Porter.


9. Kate Middleton a Princ William

Príbeh o tom, ako Kate očarila Williama počas módnej prehliadky v bikinách a priesvitných šatách, je známy po celom svete. Menej sa však spomína fakt, že jedným z dôvodov jeho lásky bolo aj očarenie Katinou rodinou. Ich pevné vzťahy, vzájomná podpora a súdržné rodinné zázemie bolo niečo, čo na neho zapôsobilo rovnako silno ako Kate. Po prvom vzplanutí prišli dva rozchody, napokon sa však v roku 2011 uskutočnila rozprávková svadba. Do Westministerského opátstva bolo pozvaných 1900 hostí a na ulici stáli vyše 2milióny ľudí, ktorí dúfali, že ich aspoň na chvíľu uvidia. K svadobnému tancu si mladomanželia zvolili pieseň Your song od Eltona Johna, ktorú im naživo spievala vtedy ešte len vychádzajúca spevácka hviezda Ellie Goulding.


10. Beyoncé a Jay Z

Beyoncé sa prvýkrát stretla s reperom Jay Z v roku 2000, keď mala len 18rokov. Prvé skutočné rande mali až po roku a pol, dovtedy si len telefonovali. Dvojica svoj vzťah dlho tajila a verejnosti ho priznala až v roku 2004. Rovnako ako vzťah tajili neskôr aj svadbu – video z nej prvýkrát zverejnili až po šiestich rokoch počas ich spoločného turné. Za skladbu pre prvý manželský tanec si zvolili vlastnú pieseň Crazy in love, ktorú naspievali pre debutový album Beyoncé v roku 2003. Teda v čase keď bol ich vzťah vešte na začiatku a boli aj v skutočnosti doslova „bláznivo zamilovaní“.


Možno vás tiež zaujme: Piesne na svadobný obrad: Tieto skladby vyčaria tú pravú romantiku!

A to ešte nie je všetko

Tu prehľad 10 piesní, ktoré sprevádzali celebritné páry pri ich prvých tancoch, končí. Pretože však u mňa vždy dostanete viac, než by ste čakali, pridávam vám ako bonus zoznam ďalších 22 známych párov aj s piesňami, ktoré si zvolili pre svoj svadobný tanec:

Prečítajte si tiež: Piesne na rodičovský tanec: Toto je TOP 15 skvelých tipov, ktoré chytia za srdce!

Rozprávkový prvý tanec pri klavírnej hudbe

Ak práve nie ste svetoznámou celebritou, nezúfajte. Aj váš prvý mladomanželský tanec môže byť výnimočný a nezabudnuteľný. Zatancujte si ho na vašu obľúbenú pieseň v originálnom klavírnom prevedení. Som svadobný pianista Peter Zbranek a moja klavírna hudba už sprevádzala prvé tanečné kroky mnohých mladomanželov. V mojom pestrom repertoári nájdete mnoho krásnych piesní, ukážky niektorých z nich si dokonca môžete i vypočuť. Ba čo viac, v prípade záujmu môžem k sebe prizvať aj talentovanú huslistku Victoriu Linnen, s ktorou vám zahráme spoločne ako duo PV Acoustic. Pokojne sa mi ozvite, a ja s radosťou prispejem k tomu, aby bol váš zážitok vo váš Deň "D" dokonalý.




Páčil sa vám článok? Možno zaujme aj vašich priateľov. Zdieľajte ho s nimi na Facebooku.