Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2022: Stálice aj novinky, ktoré prekvapia!

Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2022: Stálice aj novinky, ktoré prekvapia!

Pripravujete sa na svoj veľký deň? Možno máte pesničky, ktoré vás budú sprevádzať počas tých najdôležitejších okamihov, už dávno premyslené, no ak hľadáte inšpiráciu, určite čítajte ďalej. Som svadobný pianista a prinášam vám krátky prehľad tých najobľúbenejších melódií, ktoré v tomto roku zazneli na svadbách v mojom klavírnom podaní.

Romantická i veselá. Taká je svadba v sprievode nádhernej klavírnej hudby.

10. (5.) Lady Gaga, Bradley Cooper – Shallow

Aj keď skladba z filmu Zrodila sa hviezda vyšla len v roku 2018, hneď od nasledujúceho roku sa stala stálicou na hviezdnom nebi najžiadanejších svadobných piesní na Slovensku. Raz v rebríčku TOP 10 skončila štvrtá (2019) a dvakrát piata (2020 a 2021). Hoci tento rok o niekoľko priečok klesla, stále ostáva jednou z najžiadanejších skladieb, ktoré hrávam svadobným hosťom či už počas usádzania, večere, ale aj v priebehu gratulácií novomanželom. Takto znie jej klavírny cover v mojom podaní.


Prečítajte si tiež: Živá hudba na svadobný obrad: TOP 5 kombinácií pre váš výnimočný zážitok!

9. (-) Imagine Dragons – Next to Me

Na deviatom mieste sa nachádza novinka tohtoročnej TOP 10. O tejto pesničke sa hovorí ako o prvej romantickej skladbe kapely Imagine Dragons, niet teda divu, že bola súčasťou aj tých najdôležitejších svadobných momentov ako sú výmena prstienkov a podpisovanie zápisnice. Mladomanželia si na ňu dokonca v mojom klavírnom sprievode zatancovali aj svoj prvý svadobný tanec.


8. (2.) Ed Sheeran – Perfect

Priam perfektná pesnička na svadbu v tomto ročníku klesá oproti tomu minulému o šesť pozícií. Napriek tomu, že tento raz sa nedostala do TOP 3 (od roku 2018 bola dvakrát druhá a dvakrát tretia), ostáva populárnou voľbou pre choreografiu prvého novomanželského tanca, ale aj ako sprievod výmeny prstienkov či podpisovania zápisnice. Spevák napísal pesničku o svojej manželke Cherry Seaborn. Dalo by sa povedať, že je založená na skutočných udalostiach – Sheeran v niekoľkých rozhovoroch potvrdil, že vznikla po párty u speváka Jamesa Blunta, na ktorej spolu s Cherry tancovali bosí v tráve, počúvajúc jednu zo svojich obľúbených skladieb. Takto vyzerá jej romantický klavírny videoklip, ktorý som nahral ešte v roku 2019.


Prečítajte si: Piesne na svadbu: Unikátny zoznam TOP 100 pesničiek pre váš deň D!

7. (-) Bryan Adams – Everything I Do (I Do It for You)

Hoci má táto pesnička už viac než tridsať rokov (vydaná v roku 1991), v rebríčku najžiadanejších piesní na svadbu debutuje. Skladba bola súčasťou soundtracku k filmu Robin Hood: Kráľ zbojníkov aj Adamsovho šiesteho štúdiového albumu. Okamžite sa vyšvihla na popredné priečky hitparád mnohých krajín (najúspešnejšia bola v Spojenom kráľovstve – jednotka šestnásť týždňov po sebe). Svadobným hosťom robila v mojom klavírnom prevedení spoločnosť počas ich usádzania pred obradom aj v priebehu blahoželania neveste a ženíchovi po sobáši.


6. (-) Yiruma – Kiss the rain

Napriek tomu, že som túto skladbu často hrával na svadbách aj v minulosti, na TOP 10 najžiadanejších svadobných piesní to nikdy nestačilo. Až teraz. Usádzanie hostí, výmena prstienkov, gratulácie aj večera – počas týchto momentov zaznievala najčastejšie. Pesnička je dielom skladateľa a klaviristu, ktorý pochádza z Južnej Kórey, no kvôli štúdiu na prestížnych hudobných školách sa presťahoval do Británie. Jeho hudba, ktorá je mixom klasickej a modernej, sa ale stala známou po celom svete. Takto pieseň znela v mojom podaní na Svadobnom veľtrhu v Inchebe v roku 2020.


5. (9.) Yann Tiersen – Comptine d’un autre été, l’après midi

Skladba, ktorá znie v ikonickom filme Amélia z Montmartru, sa za posledných pár rokov do rebríčka najžiadanejších svadobných piesní dostala niekoľkokrát. V tom tohtoročnom je však zatiaľ na najvyššom mieste. V roku 2022 som ju na žiadosti neviest hrával počas usádzania hostí, gratulácií, prijímania aj v priebehu večere.

Prečítajte si tiež: Piesne na svadobný obrad: Tieto skladby vyčaria tú pravú romantiku!


4. (-) Metallica – Nothing Else Matters

Aj tento hit sa do zoznamu najobľúbenejších piesní zaznievajúcich na svadbách dostal po prvýkrát. James Hetfield ho napísal v roku 1990 sám pre seba a nikdy sa nemal dostať na verejnosť. Našťastie si to však autor rozmyslel a pesničku odprezentoval aj ďalším členom kapely, ktorí ňou boli nadšení, hoci sa nepodobala na tradičné piesne ich repertoára. Novomanželom som ju tento rok hrával počas príchodu na obrad, pri večeri, ale aj v niekoľkých tanečných kolách. Takto sme s Petrom Bažíkom zahrali jej klavírno-husľovú verziu na spoločnom koncerte v roku 2019.


Čo na moju hudbu hovoria nevesty?

Pred vstupom do prvej trojky si môžete prečítať, čo na moju hudbu hovoria samotné nevesty. Ak by ste chceli prežiť podobný zážitok aj na vašej svadbe, rezervujte si u mňa termín vášho veľkého dňa ešte dnes.



Prečítajte si viac: Pianista na svadbu: Nádherná živá hudba na obrad a svadobnú hostinu

3. (4.) Christina Perri – A Thousand Years

Dvojnásobný víťaz rebríčka sa po vlaňajšom štvrtom mieste vracia do TOP 3. Mladomanželia si na melódiu tejto piesne v roku 2022 zatancovali svoj prvý tanec či vymieňali prstienky, ale znela aj počas príchodu nevesty na svadobný obrad. Jej obľúbenosť potvrdzuje aj známa platforma Spotify, ktorá ju uvádza medzi celosvetovo najobľúbenejšími pesničkami na novomanželský tanec. Pozrite sa, ako som ňou v októbri sprevádzal na klavíri kroky pri prvom tanci mladomanželov v Spišskej Novej Vsi.


2. (-) Johan Pachelbel – Canon in D major

Táto melódia obsadila striebornú priečku v rebríčku najžiadanejších svadobných piesní za päť rokov už tretíkrát. Najčastejšie v mojom podaní sprevádzala nevestu či ženícha pri ich príchode na obrad. Pôvodne síce nebola zložená ako svadobný pochod, no v priebehu storočí jej obľúbenosť v tomto kontexte rastie.


1. (1.) Yiruma – River Flows in You

A je to tu! Pomyselné fanfáry... áno, správne. Toto meno v rebríčku najžiadanejších svadobných piesní roku 2022 nečítate prvýkrát. Yiruma, vlastným menom Lee Ru-ma, si to však určite zaslúži. Na klavíri hral už ako päťročný, nahral niekoľko albumov a popularita jeho hudby enormne stúpla hlavne počas posledných niekoľkých rokov. River Flows in You v mojom podaní znela pri usádzaní svadobčanov pred sobášom, pri príchode nevesty i ženícha na obrad, v priebehu podpisovania zápisnice, pri gratuláciách či prvom svadobnom tanci a obhájila tak prvenstvo z minulého roku. Pozrite si živé video zo Svadobného veľtrhu v Inchebe z roku 2020, na ktorom túto pieseň hrám pre tamojších návštevníkov.


Prečítajte si tiež: Prvý svadobný tanec: Toto je TOP 20 najžiadanejších piesní!

Je dobojované! Spoznali sme tie najžiadanejšie svadobné piesne roku 2022. Som svadobný pianista Peter Zbranek a už 7 rokov spríjemňujem svadobné momenty párom na celom Slovensku. Ak vás moja tvorba oslovila a hľadáte na svoju svadbu romantický hudobný sprievod, veľmi rád prídem zahrať i vám, či už sólo, alebo v duu PV Acoustic s huslistkou Victoriou Linnen. Welcome drink, svadobný obrad, gratulácie, fotenie, večera, prvý tanec či tanečná zábava – všade tam tóny môjho klavíra môžu vyčariť nádherné okamihy. Pozrite si ukážky mojej hudby, prečítajte ohlasy od neviest, ktorým som už hral, a pokojne sa mi ozvite. Urobte tak radšej už dnes, pretože voľné dátumy v mojom kalendári koncertov rýchlo ubúdajú.

Ďalšie rebríčky TOP 10

Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2023

Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2021

Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2020

Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2019

Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2018




Páčil sa vám článok? Možno zaujme aj vašich priateľov. Zdieľajte ho s nimi na Facebooku.