Poznáme TOP 10 najžiadanejších svadobných piesní roku 2021: Je medzi nimi aj tá vaša?

Poznáme TOP 10 najžiadanejších svadobných piesní roku 2021: Je medzi nimi aj tá vaša?

Rok 2021 bol síce kvôli pretrvávajúcej pandemickej situácii na spoločenské akcie o čosi chudobnejší, no o to väčšiu radosť som mal z každého jedného svadobného obradu či hostiny, ktoré som so svojím klavírom mohol sprevádzať. Počas uplynulej svadobnej sezóny ste ma mohli počuť hrať na 16 svadbách, kde v mojom podaní zaznelo na želanie neviest a ženíchov viac ako 100 známych i menej známych skladieb. Tak ako každý rok, aj dnes mám pre vás pripravené štatistiky v podobe rebríčka TOP 10 aktuálne najžiadanejších svadobných piesní. Poďme sa teda na ne rovno pozrieť.

Zažite i vy romantickú svadbu v objatí nádhernej klavírnej hudby.

10. (-) Coldplay – The scientist

Táto skladba čo nevidieť oslávi neuveriteľných 20 rokov od svojho vzniku a počet jej videní na Youtube zakrátko prekročí miliardu. Do rebríčka najžiadanejších svadobných piesní sa však dostala po prvýkrát. Jej jemné tóny oslovili nežnejšie pohlavie, ktoré si ju želalo zahrať najmä ako spríjemnenie okamihov počas svadobných hostín.


V repertoári mám aj ďalšie krásne skladby od Coldplay – tri z nich sme spolu s huslistkou Victoriou Linnen vlani spracovali v tomto videoklipe:


Prečítajte si: Živá hudba na svadobný obrad: TOP 5 možností pre jedinečný zážitok!

9. (-) Yann Tiersen - Comtine D'un Autre Ete: L'apres Midi

Song z úspešného filmu Amelia z Montmartru vylepšil svoje umiestnenie z roku 2019, kedy obsadila posledné, desiate miesto. Minulý rok sa medzi najžiadanejšie svadobné piesne tesne nedostala, no v aktuálnom rebríčku za rok 2021 sa jej opäť podarilo zabodovať - patrí jej deviata priečka. Na želanie neviest som ju hral napríklad počas usádzania hostí pred svadobným obradom, pri odchode z kostola alebo aj ako podklad pri svadobnej hostine.


8. (-) Mendelssohnov svadobný pochod

Hoci v súčasnosti sa pri príchode na sobáš do popredia dostávajú už aj moderné piesne, svadobné pochody sú stále nestarnúcou klasikou, ktorá určite nesklame. Kým počas minulých rokov sa lepšie darilo Wagnerovmu, tento rok sa do rebríčka najžiadanejších svadobných piesní prebojoval ten od Felixa Mendelssohna. Počuť ho bolo, pochopiteľne, pri nástupoch mladomanželov na sobáš a pri odchodoch na konci obradu. Obe spomenuté skladby sú krásne a ja som už teraz zvedavý na to, ktorú z nich uvidíme v TOP 10 roku 2022. Čo myslíte?


Neviete si dať rady s výberom piesní na svadobný obrad? Možno vás inšpiruje tento článok.

7. (-) Leonard Cohen – Hallelujah

Kto by nepoznal túto nádhernú pieseň z roku 1984? V súčasnosti existuje už viac než 300 jej podaní a, samozrejme, mám ju pre vás pripravenú aj ja. Medzi slovenskými mladomanželmi je totiž veľmi obľúbená. V roku 2018 obsadila piate miesto a tento rok sa medzi najžiadanejšie svadobné piesne zaradila opäť. Tentokrát jej patrí šťastná siedma pozícia.

Vypočujte si, ako táto skladba znela v roku 2019 na našom spoločnom koncerte s Petrom Bažíkom.


6. (-) John Lennon – Imagine

Tak ako pieseň vyššie, aj táto sa nám späť do hitparády vrátila presne po troch rokoch. Skladba Imagine od Johna Lennona, ktorá právom patrí medzi najlepšie piesne všetkých čias, si opäť získala srdcia mnohých slovenských párov. To jej prinieslo úspech v podobe honoru šiestej najžiadanejšej svadobnej piesne roku 2021. V mojom podaní zaznela pri výmene prsteňov, v priebehu podpisovania zápisnice a tiež ako hudba do pozadia počas svadobnej hostiny.

Takto znie cover tejto skladby, ktorý nájdete na mojom klavírnom albume Pianista.


Prečítajte si: Piesne na svadbu: Unikátny zoznam TOP 100 pesničiek pre váš deň D!

Čo na moju hudbu hovoria nevesty?

Som svadobný pianista Peter Zbranek a hra na klavíri je mojou dlhoročnou vášňou. Radosť a krásne emócie sa ňou snažím odovzdať aj vám. Teším sa, že sa mi to úspešne darí. Kým sa pozrieme na prvú päťku najžiadanejších svadobných piesní, prečítajte si, čo na moju hudbu hovoria samotné nevesty. Ak by ste i vy radi na svadbe zažili niečo podobné, pokojne sa mi ozvite a rezervujte si u mňa svoj termín.



Chcete vedieť viac o tom, čo pre vás môžem urobiť? Prečítajte si to tu: Pianista na svadbu: Živá hudba na obrad a svadobnú hostinu

5. (5.) Lady Gaga, Bradley Cooper – Shallow

Skladba z filmu Zrodila sa hviezda sa v mojom rebríčku TOP 10 najžiadanejších svadobných piesní drží už tretí rok, čo ma teší, pretože ju mám veľmi rád. V roku 2019 bola 4., vlani 5. a tento rok jej opäť patrí 5. pozícia. Miesto v prvej päťke dosiahla právom, veď predsa v roku 2019 získala aj Oscara :) Naše nevesty si ju tento rok želali zahrať najmä ako jednu z piesní pre spríjemnenie ich svadobných hostín.

Takto znie jej klavírny cover v mojom prevedení.


4. (1.) Christina Peri – A thousand years

Svadobná klasika a dvojnásobný absolútny víťaz z rokov 2018 a 2020 sa tento rok musí uspokojiť „len“ so štvrtým miestom. Romantická pieseň A thousand years, ktorú americká speváčka a skladateľka Christina Peri napísala pre známu filmovú ságu Twilight, už čo nevidieť na Youtube prekročí neuveriteľné 2 miliardy videní. Slovenskí svadobčania si ju tento rok mohli v mojom podaní vypočuť pri výmene prsteňov, v priebehu podpisovania zápisnice i počas svadobnej večere.


Skladba tiež patrí medzi obľúbené voľby neviest na prvý tanec. Pozrite si exkluzívny rebríček TOP 20 najžiadanejších piesní!

3. (6.) Alan Silvestry - Forrest Gump theme

A už sa dostávame do prvej trojky najžiadanejších svadobných piesní roku 2021! Otvára ju titulná skladba z filmu Forrest Gump, ktorá si oproti minulému roku polepšila o tri priečky. Mladomanželia si ju v mojom klavírnom prevedení priali počuť pri príchode na obrad, výmene prsteňov, počas gratulácií aj ako jednu z piesní na spríjemnenie okamihov svadobnej hostiny. Nech sa páči, vychutnajte si ju teraz i vy.


2. (3.) Ed Sheeran – Perfect

Tak ako doposiaľ vo všetkých predošlých ročníkoch, ani v tom aktuálnom medzi tromi najžiadanejšími svadobnými piesňami nechýba skladba Perfect od Eda Sheerana. V doterajšej histórii vyhlasovania rebríčka sa umiestnila postupne na druhej a dvakrát na tretej priečke, aby tento rok znovu vystúpila na striebornú pozíciu. Na svadbách bola v mojom podaní žiadaná prakticky v akomkoľvek momente, od usádzania hostí pred obradom cez príchod na sobáš, výmenu prsteňov, podpisovanie zápisnice, odchod z obradu až po svadobnú hostinu. Podarí sa jej konečne budúci rok útok na vrchol? Sám som zvedavý.

Pozrite si, ako vyzerá videoklip k mojej klavírnej verzii tejto piesne.


1. (4.) Yiruma – River flows in you

V roku 2018 štvrtá, v roku 2019 prvá, v roku 2020 štvrtá a v roku 2021... Opäť prvá! Doterajšia bilancia umiestnení tohtoročnej jednotky „River flows in you“ od kórejského klaviristu Yirumu je doslova ako na hojdačke. Tento rok však zvíťazila so suverénnym náskokom. Svadobné páry si odo mňa túto nádhernú skladbu vyžiadali ako podklad pri svojich príchodoch na svadobný obrad, počas výmeny prsteňov či na spríjemnenie romantických okamihov pri svadobných hostinách a ja som ich požiadavkám zakaždým veľmi rád vyhovel.

V nasledujúcom videu uvidíte, ako túto pieseň hrám na Svadobnom veľtrhu v Inchebe.


Prečítajte si tiež: 100 svadieb aj krásny vianočný klip: Takýto bol môj hudobný rok 2021!

A sme v závere. Čo hovoríte na umiestnenie piesní v tohtoročnom rebríčku? Súhlasíte, alebo by ste poradie zamiešali? Alebo máte vlastný tip, ktorý tu ešte nezaznel? Dajte mi vedieť, veľmi rád vám ho vo váš svadobný deň zahrám. Vytvorím tak vám aj ostatným svadobčanom výnimočnú atmosféru, ktorá vás chytí za srdce.

Bude mi veľkou cťou sprevádzať svojou hrou na klavíri aj vás a vašu polovičku v tento krásny deň, ktorým ste sa rozhodli spečatiť zvyšok svojho života. Vypočujte si niekoľko ukážok z môjho repertoára a prečítajte si, čo o mojej hudbe povedali nevesty, ktorým som už hral. Ak vás moja tvorba zaujme, pokojne sa mi ozvite. Pokiaľ budem mať váš termín ešte voľný, rád si ho rezervujem pre vás. V prípade, že vám klavírna hudba nestačí, o krásny zážitok sa môžeme postarať spoločne s huslistkou Victoriou Linnen ako duo PV Acoustic.

Ďalšie rebríčky TOP 10

Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2023

Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2022

Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2020

Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2019

Najžiadanejšie svadobné piesne roku 2018




Páčil sa vám článok? Možno zaujme aj vašich priateľov. Zdieľajte ho s nimi na Facebooku.