S klavírom som vystupoval častejšie ako z autobusu. Takýto bol môj hudobný rok 2017

S klavírom som vystupoval častejšie ako z autobusu. Takýto bol môj hudobný rok 2017

Ak by ste mi pred pár rokmi povedali, aký pestrý klavírny život raz budem mať, asi by som sa len schuti zasmial. Dnes by som vám však už poradil dať sa na prognostickú kariéru, určite by ste v nej našli výborné uplatnenie. I tak však tento výpočet toho, čo som stihol v končiacom sa roku 2017, znie pre mňa až neuveriteľne. Svojou hrou som sprevádzal mnoho krásnych akcií, navštívil som veľa zaujímavých miest, , pridal do repertoára ďalšie klavírne skladby, spolupracoval s viacerými talentovanými hudobníkmi či napísal pre vás niekoľko blogových článkov. V tomto, poslednom tohtoročnom, sa pokúsim všetko podstatné zrekapitulovať.

Užite si nezabudnuteľný klavírny koncert na vašej svadbe, oslave či firemnom večierku.

Nielen ako živý exponát

Mojim verejným vystúpeniam v tomto roku dominovali svadobné výstavy. Ako živý hrajúci exponát som sa predstavil až na piatich z nich.

V januári som si zahral na parádnom krídle v Riverparku na svadobnej výstave Perfect Wedding (teším sa na vás aj na jej treťom ročníku už 13.1.2018).

Sólové vystúpenie, ale aj sprievod k módnej prehliadke svadobných šiat som pripravil o týždeň neskôr na Svadobných dňoch v mojom rodnom meste – v Nitre.

Vo februári som vystúpil na najväčšom svadobnom evente roka, ktorým Svadobný veľtrh v Inchebe nepochybne je.

So svadobnými výstavami som si nedal pokoj ani v marci, kedy som so svojim klavírom zavítal na veľtrh do mesta pod Hradom Matúša Čáka.

Pobyt na novembrových svadobných dňoch v Residence Hoteli na Donovaloch nám nečakane predĺžila snehová chumelica, kvôli ktorej sme tam napokon museli prenocovať o deň dlhšie. Veľmi pekne ďakujeme hotelovému manažmentu za ústretovosť, s akou nám to umožnil.

Svadobné dni v Residence Hoteli na Donovaloch

Okrem svadobných výstav ste moju hudbu mohli napríklad tiež počuť:

na klavírnom večeri v Hoteli Sitno vo Vyhniach,

na romantickej valentínskej večeri v Boutique Hoteli Pod lipou v Modre,

Valentínsky klavírny večer v Hoteli pod lipou v Modre

v kúpeľoch v Dudinciach v Hoteli Minerál a v LD Smaragd,

Klavírny večer v Kúpeľnom Hoteli Minerál v Dudinciach

na koncerte speváčky Kristíny Prekopovej v Letnej čitárni U Červeného raka v Bratislave,

Koncert Úsvit snov v Letnej čitárni U červeného raka

na jazdeckých pretekoch v komplexe X-Bionic Sphere v Šamoríne,

Vystúpenie v X-Bionic Sphere v Šamoríne

na vínnej ceste Wine Snow Donovaly, opäť v Residence Hoteli

na slávnostnej akadémii ku dňu nevidiacich v Nitre

Akadémia ku dňu nevidiacich v Nitre

a zahral som aj pri odovzdávaní cien na pôde Informačnej kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku.

Odovzdávanie cien Euroscola v Informačnej kancelárii Európskeho parlamentu na Slovensku

Svadieb bolo najviac

Najväčšiu časť mojich tohtoročných vystúpení však tvorili svadby. Svojou hudbou som sprevádzal viacero sobášnych obradov, svadobných hostín, prvých mladomanželských tancov, hral som dokonca aj do spevu i tanca.

Prečítajte si tiež: 10 dôležitých vecí, ktoré ma naučil život svadobného pianistu.

So svojim klavírom som navštívil nejeden slovenský kostol. Žiaden zo svätostánkov na mňa pritom, chvalabohu, nespadol, takže moju hudobnú produkciu môžem veselo prevádzkovať aj naďalej. Hurá. :)

Svadba v kostole v Senci
Svadba v kostole v Šali

Civilné obrady pod holým nebom, to je romantika, no i risk, ktorý nie vždy výjde. Klavírna hudba je však súca do akéhokoľvek počasia, a preto boli i tieto sobáše, snáď, pre mladomanželov i napriek občasným vrtochom prírody príjemným zážitkom.

Na jednom z nich som takto na Devíne našiel útočisko pred dažďom až pod neďalekými stromami. :)

Svadba na Devíne

A na ďalšom ma pri Seneckých jazerách aj s klavírom skoro odfúklo. :)

Svadba pri seneckých jazerách v Hoteli Senec

Pred teplotami nad 30 stupňov ma však už neuchránila ani strecha nad hlavou. :)

Svadba v Mlyne U Anastázie v Pohraniciach

Občas sa mi pošťastilo zahrať si na naozaj parádnom klavíri ako je tento v Primaciálnom paláci.

Svadba v Primaciálnom paláci v Bratislave

Mysleli ste si, že do golfového areálu sa chodí len športovať? To aj ja, až pokým som v jednom nehral pri svadobnej hostine. :)

Svadba v Reštaurácii Golf v Skalici

Chcete, aby som zahral aj vám vo váš veľký deň? Pokojne sa mi ozvite a ja s radosťou prídem.

Kam ma zavialo

Klavírny život ma tento rok priviedol na naozaj veľké množstvo zaujímavých miest. Zahral som na výstaviskách, v hoteloch, v kaštieľoch, v kostoloch, na hrade, v paláci, v reštauráciách, v kaviarni, v kúpeľoch, v športovom komplexe, v škole i v čitárni, a to od Bratislavy až po Donovaly. Toto je môj výber TOP10 miest, ktoré som navštívil:

Hral som vám na želanie

I keď ich bolo menej než minulý rok, predsa mi aj v roku 2017 pribudlo do repertoára niekoľko nových hudobných prírastkov. Môžem si tak znovu smelo povedať, že ani po tejto stránke som uplynulý rok nezaháľal. Práve naopak. Do veľkej miery ste k tomu prispeli i vy, keďže viaceré novopridané skladby vzišli práve z vašich hudobných želaní. Toto sú niektoré z nich:

Pozrite si môj kompletný repertoár.

Moja hudba vám prinášala radosť

Počas celého roka som od vás dostával množstvo príjemných ohlasov na moju klavírnu hudbu, ktoré ma neustále dobíjali energiou a motivovali do ďalšej práce. Aj toto mi po mojich vystúpeniach napísali niektorí z vás:

  • Andrea, nevesta: "Vďaka pánovi Zbranekovi sme mali najúžasnejší a neopakovateľný svadobný obrad, za ktorý mu môžeme naozaj vrelo ďakovať. Komunikácia bola od prvej chvíle rýchla, profesionálna, bez problémov, splnená bola každá naša požiadavka a prosba. Pán Zbranek je veľký profesionál. Príde, za pár minút sa rozloží a už len vykúzli zázračné okamihy svojim klavírom. Jeho repertoár je v podstate nekonečný, nakoľko sa s ochotou naučil aj pieseň, ktorú bežne nehráva. Pomohol nám s ozvučením obradu, ktorý sme mali vonku a bol potrebný aj mikrofón a kombo. Všetko si priniesol, jeho skromná požiadavka zabezpečiť dve stoličky bolo to najmenej, čo sme mohli urobiť. Na začiatok obradu nám aj spŕchlo, čo však pre p. Zbraneka nebol problém a ochotne hral ďalej pod stromami. Ešte raz ďakujeme a všetkým odporúčam ak chcú mať krásne znejúce spomienky. :)"
  • Erika, družička: "Rozhodnutie mať pána Zbraneka na našej svadbe bolo jedno z najlepších, ktoré sme urobili. Pán Zbranek je veľmi milý, ústretový a ochotný, ale zo všetkého najviac veľmi talentovaný. Aj vďaka jeho krásnej hudbe bola naša svadba výnimočná, čo ocenili všetci prítomní svadobčania. Ďakujeme za spestrenie nášho dňa, profesionálny a milý prístup pána Zbraneka a jeho pomocníka a prajeme veľa úspechov! Budeme len odporúčať. ;)"
  • Viktória, nevesta: "Na pána Zbraneka som narazila náhodou na internete. Napísala som mu email a na všetkom sme sa bez problémov dohodli. Komunikácia z jeho strany bola profesionálna a rýchla. Vďaka pánovi Zbranekovi mal náš obrad úplne iné čaro ako keď hrá hudba z reproduktora. Chceme sa mu z celého srdca poďakovať za to, že všetkým spríjemňoval chvíle čakania, a že bol súčasťou nášho svadobného dňa. Určite každému vrelo odporúčame jeho služby, keďže je to veľmi talentovaný hudobník a veľmi milý človek!"

Pozrite si aj ďalšie ohlasy, ktoré som tento rok od vás dostal.

Stíhal som aj blogovať

Aj v roku 2017 pribudlo na mojom blogu niekoľko zaujímavých článkov. Verím, že boli pre vás pridanou hodnotou a že ste sa z nich dozvedeli o hudbe na svadbu zasa niečo nové.

Pre viac zaujímavých článkov zavítajte na môj blog. Ak je niečo, o čom by ste si radi prečítali, pokojne mi napíšte.

A to ešte nie je všetko

V roku 2017 sa toho udialo ešte omnoho viac:

Vytvoril som pre vás nové video s ukážkami skladieb modernej klavírnej hudby.

Pozrite si aj ďalšie ukážky z mojej tvorby.

Bol som hosťom Ondreja Rosíka v relácii Rádia Lumen Svetlo nádeje. Vyspovedal ma v nej nielen o mojom klavírnom živote.

Skomponoval a nahral som niekoľko hudobných podkladov.

Web Pianista.sk dostal od dizajnéra MassoProd nový, modernejší šat.

No a v neposlednom rade bola veľkým zážitkom pre mňa možnosť opäť si zahrať s viacerými talentovanými umelcami.

Aký bol teda môj rok 2017?

Ak ste dočítali článok až sem, určite už poznáte odpoveď. Môj rok 2017 bol bohatý na klavírne vystúpenia, ktoré som odohral, či na ľudí, ktorým som svojou hrou mohol spríjemniť ich veľké životné okamihy. Ostáva mi na záver preto poďakovať sa všetkým vám za priazeň, ktorú ste mi v tomto roku prejavili. Dobíjala ma pozitívnou energiou a motivovala do ďalšej práce. Verím, že podobný, ak nie ešte krajší, bude aj blížiaci sa rok 2018. Prajem vám doň všetko dobré, a ak sa náhodou niekde stretneme pri jednom z mojich klavírnych koncertov, budem sa veľmi tešiť.

Prečítajte si, čo sa udialo v nasledujúcich rokoch

Za svadbami som nacestoval skoro 3000 kilometrov. Takýto bol môj hudobný rok 2018

Romantický videoklip, premiéra v SND aj koncert s Petrom Bažíkom. Takýto bol môj hudobný rok 2019!

Online koncerty, videoklipy aj trojnásobná svadba: Takýto bol môj hudobný rok 2020!

100 svadieb aj krásny vianočný klip: Takýto bol môj hudobný rok 2021!

Duet s Čekym v Inkognite, premiéra so slávnymi hercami v SND: Takýto bol môj hudobný rok 2022!

V znamení sviatočného piana aj množstva koncertov: Takýto bol môj hudobný rok 2023!




Páčil sa vám článok? Možno zaujme aj vašich priateľov. Zdieľajte ho s nimi na Facebooku.